Børn i byen giver 5 ud af 5 stjerner til Früd Gusto: *****

Nyåbnet italiensk-inspireret buffet-restaurant begejstrer Børn i byen. Vi har besøgt Früd Gusto.

Min umiddelbare tanke om en nyåbnet buffet-restaurant i hjertet af Århus midtby var, at det blot ville være endnu et spisested, hvor man sidder så tæt, så stolene næsten brager mod hinanden, når man rejser sig, og at buffeten ville bestå af smagsløse, intetsigende retter. Heldigvis blev mine fordomme grueligt gjort til skamme, for sjældent har jeg smagt mad, der var tilberedt så sirligt og lækkert, som tilfældet var på Früd Gusto. Begrebet ”Gusto” er italiensk og forstås som det modsatte af fastfood, da det er mad, der er tilberedt med omhu og passion – og det motto lever Früd Gusto i den grad op til. 

Mega gode frikadeller

Jeg havde taget min 6-årige søn, Noah, med på restaurant, og vi blev taget godt imod af den søde tjener, Michelle, som fortalte lidt om stedet, inden buffeten, som emmede langt væk af lækkerier, åbnede. De internationale kokke i køkkenet fortalte venligt om retterne. Kæmperejer, ferskvandsrejer med purløjsmayo og torskerilette var blot nogle af retterne, som vi startede ud med. Der var også børnebuffet med blandt andet frikadeller, lasagne, spaghetti, salat og frugt på pinde. Kæmperejerne og frikadellespyddene var det største hit hos Noah. Så stort et hit, at Noah kækt råbte til nogle af de andre gæster, ”I skal tage og smage frikadellerne, de er mega gode!”

Himmelsk porchetta

Herefter gik vi ombord i hovedretterne. Der var blandt andet porchetta, en langtidsstegt italiensk rullesteg med friske urter, flødekartofler og grøntsager og kalvefilet med kartofler på spyd. Jeg skal lige sige, at jeg aldrig havde smagt porchetta før, men jeg har kun få gange i mit liv smagt noget kød, der var så smagfuldt og delikat som denne rullesteg. Helt igennem lækkert og meget, meget anbefalelsesværdigt. 

Eftersom både min søn og jeg elsker dessert, skulle besøget naturligvis sluttes af med henholdsvis et stykke mazarintærte og tiramisu. Mazarintærten vandt overlegent. Havde der været plads i vores maver, ville en rabarbermuffin bestemt ikke have været af vejen… Dessert kan købes ved siden af og koster 69 kr. 

En früd for hele familien

Früd Gusto er en stor æstetisk oplevelse både kulinarisk og visuelt. En restaurant med højt til loftet – både i overført og bogstavelig betydning. De gamle værkstedsbygninger fra 1862, som i dag kaldes Centralværkstedet, giver en rå og unik stemning, som ikke findes mange steder.  Her er plads til både store og små. Puslespil og klodser til de mindste, og hæfter med opgaver og rubik-terninger til de ældre. Desuden er der tegne- og bagekonkurrencer hver måned og vinderen kan invitere sin familie med på Gusto helt gratis. Se mere om dette på www.frud-gusto.dk/boerneklub

Der kræves bordbestilling, så book bord på frud-gusto.dk

Fotos: Marianne Graven.