Takker du alt for ofte nej til en cafétur, fordi du frygter, at din sovende baby skal stå udenfor et sted, hvor du ikke har udsyn til barnevognen? Børn i byen har fundet fem caféer, hvor udsigten til barnevognen er i top, så du i ro og tryghed kan tage på cafébesøg.

1. Kafé Kapers

Kafé Kapers ligger i hjertet af Østerbro og er som skabt til barslende mødre. Den kubeformede café med glasvægge giver dig det perfekte udsyn til barnevognen, hvor end du sidder i caféen. Om sommeren er der rig mulighed for at sidde udenfor, og på de kolde dage kan du med ro i sjælen rykke indenfor, mens baby sover lige på den anden side af vinduet. Spisestedet byder på traditionel, lækker cafémad og mange forskellige slags kaffer.

2. Café øieblikket

Københavns Kanal er det oplagte sted at trille rundt med barnevognen, og på vejen ligger Den Sorte Diamant, der huser Café øieblikket. Langs hele den ene side af caféen kan du trygt stille barnevognen, og du har udsigt til den fra hele caféen. Om sommeren kan du tage et hvil i de skønne liggestole – og have bebs lige i nærheden. Menukortet er koncentreret om det mest nødvendige; sandwich, salat, suppe – og selvfølgelig lidt sødt til de mange lækre kaffer, som caféen byder på.

3. Bryggens spisehus

Nyd solen, vandet og udsynet til barnevognen fra Bryggens spisehus i Kulturhuset Islands Brygge. Du kan trygt parkere din sovende baby i barnevogn langs glasvinduerne på den side af caféen, der vender ud mod vandet. Om sommeren har caféen masser af udendørs pladser, hvor der både er plads til dig og barnevognen. Menukortet er spækket med lækker cafémad.

4. Café Emil

Når du og baby har brug for et hvil efter en shoppetur i Spinderiet ShoppingCenter, så venter Café Emil lige udenfor. Caféen er rummelig, og både foran caféen og langs den ene side, er der plads til en barnevogn. Med andre ord har du fra stort set hele caféen udsigt til barnevognen, og om sommeren er der over 80 udendørs pladser. Caféen byder på lækker cafémad, men ellers er kaffekortet et must.

5. The Laundromat Café

Flere steder i København finder du The Laundromat Caféer, men især i The Laundromat på Østerbro har du et særligt godt udsyn til barnevognen. Parker barnevognen langs caféen, mens du nyder en brunch eller andet af caféens lækkerier – samtidig med at du får klaret vasketøjet. Der findes en dør, der kan åbnes på siden af caféen, så du sågar kan stikke hånden ud og give baby sutten, hvis det skulle blive nødvendigt.

Fotos: Anders Hviid