Den tropiske ø i det Indiske Ocean. Mauritius. Så bestemt et besøg værd, hvis man vil have ro, palmesus og tæerne i sand. Også med de helt små børn. Her kommer fem gode råd til turen og tre børnevenlige udflugter.

Der er langt til denne skønne ø. En lang sandstrand, et imødekommende turkist badevand, solgule mangoer og ananas, hvis sødme, får enhver til at smile. Mauritius har det, som skal til, for at man som rejsende bliver bare lidt mere paradis-boblende end ellers.
Selvom I måske bor på ressort, hvor ro og luksus er låst inde bag porten, så husk at tage en tur uden for hegnet. Mauritius er meget andet end palmelunde og lækre strande med sivhytter, hvor man kan bestille is og mojitos. 
Levn fra kolonitiden, jordveje og bananplanter. Blandingen af kreolsk og fransk både i mad og sprog. Sans ind i det hele.

LÆS OGSÅ: Amsterdam med små fødder

Her kommer forslag til et par ture ind i mellem de skønne dage ved stranden:Hovedstaden Port Louis
Hvor end I bor på øen, så tjek om det kan lave sig gøre at tage bus eller taxi til Port Louis. Find klapvogn frem og gå på opdagelse. Markedet slår de store porte op med tusind dufte af krydderier, frugt – og selvfølgelig souvenirs og t-shirts. På en del af markedet finder I lokalt tøj, som man kan fristes til at købe. I hvert fald til feriebrug. Måske er der også fine små kjoler og t-shirts til ungerne. 
Gå omkring havnen og indsnus travlheden, kig på fangsten og nyd det fremmede. Sørg for at have vandflasker ved hånden, for det er varmt. 
Byen er et sammensurium af hektisk kaos, historiske bygninger, kirker, templer, hvor roen overskygger alt. Hvis I har tid og lyst, så gå også en tur gennem den smukke gamle botaniske have, Pamplemousse Garden. 


Lille tur i glasbåd

Rejser I med små børn, kan det være rigtig fint med en lille tur i en båd med glasbåd. Det kan I højst sandsynligt finde i nærheden af hotellet. Uanset hvor I bor. Med ganske svag fart glider båden hen over vandet og stopper, mens alle børns blikke er rettet mod havbund, fisk og koraller. Det kan være en stor oplevelse for små børn at se på, hvordan havets liv ser ud under overfladen.

Casela Nature Park
Lige syd for Port Louis ligger Casela Nature Park, som er en meget familievenlig zoologisk have, hvor børnene får mulighed for at komme helt tæt på dyrene. I mini-farmen kan dyrene klappes og aes, og ofte er der små dyreunger, som skal fodres med sutteflaske. 
Der er både skildpadder, zebra, papegøjer og de store kattedyr. 
Udover dyrene, som man kan komme utroligt tæt på, er der masser af ting for børn – legeplads og andre fysiske udfordringer.

Fem rejsetips til Mauritius
Når I rejser med små børn, er det klart en fordel, at gøre alting så nemt som muligt. Kort rejsetid, afledningsmanøvrer til urolige børn. Det er hårdt at være undervejs i måske 15 timer, så forsøg at lette rejsen mest muligt. Små børn kan være både svære og nemme at rejse med – men det er altid godt at være forberedt.

Flyv om natten

Når man sover i flysædet, føles det som om turen er kortere end når det er dag. Både børn og voksne får hvilet – og ungerne undgår for meget utålmodighed. Måske.

Forkort rejsen – om muligt
Rejsen fra en af Europas storbyer til Mauritius tager rundt regnet 10 timer. Det er en god idé at have en transittid på halvanden time. Hvis I kan få det til at passe, så flyv fra København om eftermiddagen, stop og skift i Paris, så vil der være en lang nats flyvning fra Charles-de-Gaulle i Paris. På den måde kan I få det nogenlunde til at passe med ungernes sengetid. Og sørg for at baggagen er checket ind, så I først ser den igen, når I træder ud på Mauritius.

Vaccinationer
Der skal sandsynligvis en sprøjte eller to til, inden I kan rejse til Mauritius. Afhængig af alder, har de fleste børn allerede en stivkrampevaccination. De færreste har vaccinationen mod leverbetændelse. Spørg lægen, hvad der skal til og få det gjort i tide. Ungerne kan få lidt influenza-symptomer. Hvis I rejser under gode forhold, inden for turistområderne, behøver I som udgangspunkt heller ikke at beskytte jer mod malaria.  

Skal klapvognen med?

Er det meget små børn, I rejser med, er I nok nødt til at overveje om I har brug for en klapvogn eller en barnevogn. Paraply-klapvognen er nem at have med i flyet, den kan køre med helt ud til gaten og måske endda komme med ind i flyet – ellers kommer den i lastrummet. Hvis I skal bo på ressort eller hotel, så tjek allerede inden afrejse, om det skulle være muligt at låne en klapvogn der. Har I brug for en vugge, findes der sammenklappelige rejsevugger, som kan give den lille mange rolige stunder under en palme.

Sikkerhed til vands
Husk altid de helt almindelige baderegler, når I ved havet. Også selvom sanserne kan være optaget af så meget andet på Mauritius. Børn skal være under opsyn. Både i pool og i havet, som mange steder på øen er meget børnevenligt. Det kan være en rigtig god idé at købe en svømmevest hjemmefra og vende barnet til, at vesten skal på hver gang, der er vand i nærheden. Svømmeveste fås i helt små størrelser og er lidt lettere for barnet at bevæge sig rundt med, end badevinger.

 

Læs også følgende artikler:

Få en bedre flyrejse med børn

Rejs med baby

Rejsetips til store børn