Hvert forår og efterår indtages Amager Fælled af orker, elvere, gnomer og troldmænd - alle fulde af forventning og kampgejst. Frisk luft og eventyr lokker hundredevis af københavnske børn med til rollespil på Fælleden hver anden søndag - Børn i byen var med for at mærke stemningen før aprils første slag.

 

Klar til kamp

Glade, forventningsfulde og kampklare drenge og et par enkelte piger samles på plænen ved Metro station DR byen/universitetet og tjekker ind til en eftermiddag i rollespillets tegn. Flere møder fuldt udklædte og bevæbnede, og går straks i gang med at prøve kampformen. Enten mod hinanden eller mod de udklædte voksne rollespillere - som skal deltage som holdledere i dagens rollespil. Andre er i gang med at forvandle sig til orker, elvere, troldmænd, gnomer osv. med hjælp fra Juniorrollespils omfattende låneudstyr af tøj og våben. De fleste er kommet sammen med en kammerat eller to og ser ud til at være på hjemmebane – her er ingen krav til de fremmødte udover lysten til nogle timers leg i en anden verden.

Frisk luft og fri fantasi

Tre venner på 12 år står sammen og tester dagens våben og udstyr. ”Rollespil er sjovt, fordi man er udenfor i mange timer, og man må slås med seje våben. Det bliver mere virkeligt og man lever sig ind i rollen, når man er ude i naturen”, fortæller de. ”Man får lov til at bruge sin fantasi og det er spændende at liste rundt og lægge planer mod de andre hold”, fortæller en anden. De mange seje våben og den eventyrlige verden, som sættes i scene, tiltrækker drengene, og så synes de, det er fedt at være sammen med voksne, som leger med og synes, at rollespil er lige så sjovt som dem selv. De er spændte på, hvilke ting de voksne deltagere har fundet på for at krydre dagens rollespil. Magiske genstande og andre effekter giver overraskelser i spillet, og drengene har selv remedier med, som er med til at skabe deres rolle.

Tæt på hundrede børn tælles op og går i samlet flok mod basen, hvor alle indvies i dagens historie og drejebog. Forårssolen kaster sit lys ned over flokken, mens de traver mod et nyt eventyr.

Bag maskerne

Juniorrollespil bliver arrangeret af den Københavnsk rollespilsforening Rollespilsfabrikken, som er en af Danmarks største rollespilsforeninger og har som primær aktivitet at arrangere rollespil og projekter, der styrker det danske rollespilsmiljø.

Der arrangeres rollespil både i Rude Skov og på Amager Fælled, og der er gerne et sted mellem 50 og 100 spillere pr. gang. Rollespillet er specielt målrettet de 8-13-årige (Dispensation gives på begge sider). Her kan du være med, selvom du aldrig har spillet rollespil før. Holdene har voksne holdledere, og det er muligt at låne sværd og kostumer af dem.

Der spilles i forårssæsonen og efterårssæsonen. Forårssæsonen går typisk fra starten af marts til sommerferien, og efterårssæsonen går fra sommerferien slutter til det bliver for koldt en gang i november. Der spilles søndage i lige uger. På hjemmesiden juniorrollespil.dk kan du finde de eksakte datoer for resten af sæsonen samt få meget mere praktisk information om arrangementerne.

Fotos: Monica Steenberg og Juniorrollespil.dk