Det behøver ikke være dyrt at bespise familien, når I er på udflugt. Smør en madpakke hjemmefra - Børn i byen har her udvalgt en række steder, der har gjort det ekstra godt for madpakkespiserne. Velbekomme!


Spis med dyrene

Zoologisk have byder på super rammer for at nyde en medbragt frokost. Benyt Havens mange hyggelige udendørs spisepladser med bænke og borde. Det er en skøn oplevelse at sidde og betragte savannedyr i solskinsvejr, imens du spiser hjemmesmurte spegepølsemadder. Bliver fornøjelsen for kold om vinteren, kan Havens opvarmede Madpakkehus frit benyttes i stedet. Husk også, at der kan lejes trækvogne ved indgangen, så du slipper for at slæbe på madkurv, tasker og jakker på jeres færd rundt blandt dyrene.

Vi bliver i dyreriget, for også på Zoologisk Museum er der fine faciliteter for madpakkespiserne. I et lokale tæt på museets café, er der indrettet en hyggelig spisestue med borde, bænke og god plads. Her sidder du og spiser med kig til pæne plancher fuld af dyr. 

LÆS OGSÅ: GUIDE - DE 10 GODE LEGEPLADSER


Frokost i fortiden?

Er ostehaps og figenstænger velkomne på Nationalmuseet? Ja, faktisk. Nationalmuseet har nemlig et helt rum dedikeret til frokoststue for dem med medbragt mad. Rummet ligger i forlængelse af Børnenes museum og er et stort lokale, så her føler man sig på ingen måde i vejen. Massevis af borde og stole i en skøn græsgrøn farve pryder rummet, og her er plads til rigtig mange mennesker. Så kommer man en stor flok, er det intet problem. På dage med godt vejr, er det også muligt at nyde madpakken i museets have.

Frilandsmuseet kan I nyde jeres medbragte mad i den dejlige natur - her er flere hyggelige spisepladser på Frilandsmuseet - også overdækkede, hvis det regner. En perfekt spisepause, inden I suser videre og udforsker, hvordan man boede for mange, mange år siden. 


Bliv mætte blandt karuseller og mumier

Glyptoteket har også madpakkevenlige rammer i kælderen – her er dejligt lyst med masser af plads til agurkestave og ostemadder ved langbordene.  

Til sidst men ikke mindst skal også Tivoli nævnes. En familietur i den smukke park kan hurtigt blive en pebret fornøjelse med candyfloss, karruseller og gaveboder, så hvorfor ikke spare på udgifterne til middagen ved at medbringe egen picnickurv og nyde en sandwich i stemningsfulde omgivelser på Plænen eller i Parterrehaven? 

Fotos: ZOO,  Frilandsmuseet Brittany Overgaard,  Tivoli Anders Bøggild