Børn i byen giver "Hr. Skægs Ordlabyrinter" 3 ud af 5 stjerner: ***

Herhjemme knus-elsker vi Hr. Skæg. Så der er ren jubelstemning blandt mine børn på 4 og 6 år, da jeg spørger, om vi ikke skal læse den nye bog ”Hr. Skægs Ordlabyrinter”. Bogen er stor og lækker, og forsidens fine tegninger gør den rigtig indbydende at se på. Men den skal vise sig at være en smule kringlet at følge. Ikke kun for børnene. Mor bliver også en smule forvirret indimellem.

Bogen handler om at skabe ord ud af de bogstaver, som vi støder på i Hr. Skægs ordlabyrinter. Målgruppen er børn, der er ved at lære at læse og allerede er godt i gang med bogstaverne. Der er mine børn ikke helt endnu, men de er ganske klar på at lege med bogstaverne og finde vej gennem labyrinterne. Så kan mor stave, og det er rigtigt hyggeligt at løse opgaverne sammen.

LÆS OGSÅ: Kan man lege med majs

Det bliver dog en smule ensformigt at finde vej gennem den ene labyrint efter den anden. Og nogle gange må jeg faktisk lige tjekke løsningerne bag i bogen for at se, om vi har forstået opgaverne rigtigt. Da vi når sidste side, er der pludseligt en hel anden slags gåde, hvor børnene skal finde to ens ting blandt et hav af skønne tegninger. Det skaber stor begejstring hos børnene, der var helt klar på lidt afveksling i opgaveformen.

Alt i alt en lidt blandet fornøjelse at læse Hr. Skægs nye bog. Indtil videre er vi i hvert fald ikke i tvivl om, at Hr. Skæg er allerbedst, når han får mulighed for at udfolde sig i 3D med alt, hvad der hører til af musikalitet, ansigtsudtryk og hans evigt smittende begejstring for alfabetets gåder.

Fakta: Hr. Skægs Ordlabyrinter af Mikkel Lomborg og Toke Reunert er udkommet på Carlsen, kan købes i landets boghandlere og koster 149,95 kr.