Børn i byen giver DACs udstilling "Havnen er din" 4 ud af 5 stjerner: ****

 

Dansk Arkitektur Center, der selv ligger skønt med ”tæerne” helt nede i vandskorpen, har i den kommende tid sat fokus på livet ved havnen, og i deres LEGO workshop, "Bro bro brille", der løber an i påskeferien, er omdrejningpunktet broerne, som sætter os i stand til at forcere vandet og komme fra havnefront til havnefront.

”Havnen er din” har et særligt børnespor, som på kreativ vis fanger børnenes interesse og nygerrighed. Her bliver talt til sanserne med bl.a. se-, lytte-, føle-kasser, der illustrerer livet ved havnen før og nu, med lommelygte kan børn – og voksne – lyse henover havnebilleder og se præcis, hvordan dette sted har transformeret sig og ser ud i dag. En genial metode der klart og tydeligt viser de store forandringer, Københavns Havn har gennemgået, og appellerer til barnet om at gå på opdagelse i billedet. Udstillingen formår at skabe sammenhæng med havnen og den udvikling, som sker lige nu på den anden side af murene, og igen er barnets vinkel tænkt ind, når du må op af stiger for at kigge ud på det virkelige havneliv.

Der er tænkt pauseområder ind, hvor barnet kan ”trække sig tilbage” i form af mørke huler med bl.a. film om havnelivet og i glaskarnappen, med frit udsyn til det det hele handler om, kan der tegnes frit eller slappes af i sækkestolen.

Til de større børn er der rig mulighed for at kombinere med de mange billeder og faktaoplysninger og sammen med mor og far blive klogere på havnens historie og ”store øjeblikke”. De mange broer, både dem som var, og de som er på vej, er med til at binde byen sammen og lette og mangfoldiggøre livet i de forskellige bydele. Denne vinkel er bragt ind i påskens LEGO workshop, hvor du opfordres til at bygge en bro. Det er altid et hit at bruge LEGOklodsen som redskab, og både børn og voksne bliver tydeligt fanget ind i byggeprocessen, mens der tales om broens form, funktion og beliggenhed, og der i fællesskab bygges.

Vi giver udstillingen fire ud af fem stjerner, da den formår både at oplyse og vække nysgerrigheden på flere planer, så såvel små som større børn og deres voksne føler sig klogere på havnens betydning og funktion. Vi forlod udstillingen med lyst til at trodse forårskulden og trave en tur ved havnen og glæde os over, at der allerede nu er flere tiltag på vej, som vil bringe yderligere liv ned til vandet.

Fakta: Udstillingen "Havnen er din" kan ses fra 22. marts til 16. juni 2013 i Dansk Arkitektur Center. Centerets fokus på Københavns Havn fortsætter hele sommeren med arrangementer, guidede havnetur og meget mere - hold øje med Børn i byens kalender og på DACs hjemmeside. LEGO-workshoppen "Bro bro brille" løber af stablen gennem hele påsken fra den 23. marts til den 1. april. Alle dage kl 10-17. Workshoppen fungerer som "drop in". Pris for deltagelse er 60 kr. pr. mand for både børn og voksne. Børn under 3 år gratis. Medlemmer af Børn i byen klubben får 15 % rabat i DACs anmelderroste café.

Fotos: Islands Brygge: Pol Foto/Søren Malmose, Dansk Arkitektur Center.