Børn i byen giver 5 ud af 5 stjerner til Arktis - isbjørnenes hjem: *****

Er dine børn interesserede i dyr, så tag dem med ind og se Planetariets nyeste IMAX-film. Arktis – isbjørnenes hjem er en hjertevarm, vigtig og utrolig smuk film om et meget alvorligt emne – den globale opvarmnings betydning for naturen på Arktis.

Der er siden 80'erne smeltet 25% af isen på Arktis. Dette sted på kloden har en stor betydning for os alle, for havstrømmene starter i Arktis, og køler klimaet ned.

Der er få af den slags vigtige informationer i filmen. Så mindre børn kan sagtens følge med. Først og fremmest følger vi dyrenes liv i den virkeligt storslåede natur. Hvalrosser, rensdyr, fugle, men allermest en isbjørnemor og hendes to unger. Flere gange bliver det dramatisk, fordi den lille familie jagtes af sultne isbjørnehanner, som kan finde på at spise ungerne. Men I kan berolige jeres børn med, at jagterne i filmen hver gang ender fredeligt.

Optagelserne af isbjørnene er så betagende, at man glemmer alt omkring sig, når man nyder mor og unge danse sammen under vandet, oplever de nuttede ungerne lege, die og ser isbjørnehanner slås.

Man gribes om hjertet, når man ser de store afstande mellem isblokkene, der gør livet svært for isbjørnene. En mor og hendes unge måtte svømme uafbrudt i 9 dage og tilbagelægge 690 km. for at finde is at gå i land på, og vi får at vide, at ungen døde undervejs. Det vil naturligvis være hårdt for børnene, men spørgsmålet er, om vores børn ikke vokser ved at præsenteres for livets facetter, når det sker på en nænsom måde? Men lad børnene være omkring 7 år, før de ser filmen.

Julie Berthelsens fine stemme, der fortæller og Paul McCartney's musik skaber en levende stemning hele vejen igennem filmen. Arktis – isbjørnenes hjem er den første i en serie af fem i One World One Ocean-kampagnen. Her er det vigtige budskab, som vores børn også gerne må kende, at hvad vi gør de næste 10 år, vil afgøre havenes skæbne de næste 10.000 år!

Filmen viser naturen fra dyremødrenes perspektiv og slutter med en opfordring; Julie Berthelsen siger, at vi kan lære af mødrenes omhu overfor deres unger ved at tage vare på naturen med den samme omhu.

Arktis - isbjørnenes hjem vises dagligt i Planetariet. Hele forestillingen varer ca. 50 minutter og er med dansk tale. Ønsker du den engelske indtaling af filmen, kan hovedtelefoner købes i billetsalget for 20 kr. Se filmens trailer her.

Husk, at medlemmer af Børn i byen klubben kan tage 1 barn gratis med i Planetariet.