rejser med børn
Der findes mange skærme i børns liv i dag, og de kan være kærkommen underholdning på den lange køretur – om det er hele vejen til sydligere himmelstrøg eller blot over bælterne til bedsteforældrene. Men for at undgå helt firkantede øjne, lettere overspeedede og rødkindede børn på den lange biltur, kan det være rart med alternativer.

Overrask med små gaver

Er der søskende ombord, kan man forinden lade hvert barn gå en runde i en Tiger butik med mor eller far i hånden og finde overraskelser til bror eller søster. Det er dejligt både at være modtager og giver af gaven, der kan være konfliktknuser til bagsædet og være med til at gøre turen lidt sjovere – for alle.

Opgavehæfter

Mange restauranter, hvor børn er velkomne, har i dag sørget for lidt underholdning, mens der ventes på maden, bl.a. i form af små hæfter med opgaver. Bliver disse, af en eller anden årsag, ikke brugt under restaurantbesøget, så gem dem. De kan være alle tiders at hive frem, når der bliver spurgt: ”hvornår er vi der?” og der fortsat er sådan ca. 200 km til næste stop.

Lydbøger og gåder

Lydbøger er et andet godt supplement, både til fælles fornøjelse eller til enmandsoplevelsen inde i hørebøfferne. Frekventér det lokale bibliotek eller boghandleren, der findes mange gode historier til alle aldre. Og når du alligevel er på de kanter, så snup et par vits- og gådebøger med i tasken – de kan også være med til at underholde alle i bilen, når kilometerne føles ufattelig lange, og målet endnu er langt væk.

Bilspotting

Diverse gættelege er også sund tidsfordriv og kan få minutterne til at gå hurtigere på bagsædet. Er der mindre skolebørn om bord, er det god øvelse at danne ord ud af de forbipasserende bilers nummerplade. Fokus på de andre bilister kan være adgang til flere sjove lege. Bilspotting kan fx gå ud på, hvem der først får øje på 10 biler af bestemt farve eller mærke, 10 campingvogne, 10 busser osv. Eller omvendt kan der gættes på hvor mange af ovenstående kategorier, der suser forbi inden for de næste 5 km eller minutter.

Sangdyst

Har vi musikglade børn med i kabinen, så tag en sangdyst. Sæt en af de mest råspillede CD’er på og lad mor være Michael Carøe, som stopper musikken, og så skal der ellers gættes på, hvordan linjerne lyder videre i den pågældende sang. Dejlig underholdning hvor både store og små kan være med.

Tag masser af pauser på turen og gør børnene klar fra start, at der ér langt til mål, og pludselig kan du glæde dig over at kunne svare: ”Vi er der om 5 minutter”.

Foto: Shutterstock

Tjek følgende artikler:

Små tips til små rejsende

Rejsetips til store børn

Rejs med baby