Børn i byen giver Vild med Dyr 3 ud af 5 stjerner:***

 

Vild med Dyr er spillet for hele familien. Her er ingen komplicerede spilleregler, en stor paratviden er ingen fordel og så kan spillet spilles på så kort tid, at selv familiens yngste kan fastholde koncentrationen.

I al sin enkelthed handler Vild med Dyr om at teste sin viden om dyr. Man starter med at vælge sin spillebrik: man kan vælge løven, edderkoppen, pingvinen eller hunden. Derefter stiller man sig i sit bosted, som findes i hver af spillepladens hjørner. Man bevæger sig rundt på spillepladen ved at slå med terningen og skal svare på spørgsmål i den kategori der passer til den farve, man lander på. Svarer man rigtig på spørgsmålet, får man en pote. Der skal indsamles tre poter til hver af de fire kategorier. Den, der først har indsamlet de 12 poter skal tilbage til  sit udgangspunkt og besvare et sidste spørgsmål.

Ud over de fire kategorier er der den hvide ”Fis og Ballade” kategori. Her skal man trække et kort og udføre en opgave, som de andre skal gætte, f.eks. mime eller tegne et dyr som de øvrige deltagere skal gætte. Denne kategori er dejlig afvekslende og hvem vil ikke gerne se far mime en sommerfugl på stuegulvet?

Jeg synes, at Vild med Dyr er et hyggeligt familiespil, der dog egner sig bedst til børn fra 4 års alderen. Spillet kræver nemlig lidt viden om dyr for at kunne svare rigtigt på spørgsmålene. Spillet er hurtigt overstået, så man kan jo vælge at udvide med flere poter, hvis man synes det går for stærkt. 

Jeg er begejstret for spillets design, brikkerne er udformet som dyr og spillepladen og kortene er lavet af gode materialer. Derudover følger der et stort lækkert timeglas med, terning, blokke og blyanter.

Hvis du ikke var vild med dyr, da spillet begyndte, så er jeg sikker på, at du er det, når spillet er slut!

Det er GameInVentors og Dyrenes Beskyttelse, der står bag spillet Vild med dyr. Deres bevægegrund for at udvikle spillet er, at en stor viden om dyr også skaber større forståelse og respekt for dyr. Med til spillet følger desuden et års medlemsskab af Dyrenes Beskyttelse til en værdi af 300 kr. Få en smagsprøve på spillet her.