Titel: Grønflammeskoven
Enheder: Kompatibel med iPhone, iPod touch og iPad. Kræver iOS 5.0 eller senere.
Pris: 25 kr.
Bedømmelse: To ud af fem: **

Grønflammeskoven handler om en dreng, der mister sin drage, da en pige kysser ham. I sin søgen efter vinden, der har taget hans drage, møder han skæve og underlige væsener, f.eks. fingervingemanden og skykvinden. Fortællingen er eventyrlig og fantasifuld for både børn og voksne, og illustrationerne griber fortællingen og gør den levende og håndgribelig.

 

Herhjemme er vi godt hjemmevandt i børnebøger til vores iPad og derfor frustrerede det både børn og voksne, at Grønflammeskoven er noget rodet at finde rundt i. Til at begynde med læste jeg fortællingen højt for mine døtre, men jeg følte at der manglede noget, og at musikdelen virkede overflødig. Efter længere tids søgen fik jeg fortælleren aktiveret og sat den automatiske bladring til - og det virkede straks bedre. Lucia Odooms (fra Det Elektriske Barometer) stemme egner sig perfekt til en historie af denne slags og de fine små musikstykker og lydeffekter giver fortællingen dybde og sjæl.

Historien er dog lang, især når den krydres med de små musikstykker. Vi valgte derfor at slutte halvvejs for at genoptage historien dagen efter – det var ikke muligt. Man kan nemlig ikke starte fortællingen halvvejs, og vi var derfor nødt til at starte forfra. Derudover var det frustrerende at den automatiske bladren stoppede, hvis man kom til at røre ved skærmen undervejs.  Mine døtre mistede hurtigt interessen for Grønflammeskoven, og især den yngste havde svært ved at fastholde koncentrationen. De blev både frustrerede over, at de ikke selv kunne få startet fortælleren, og at den automatiske bladren stoppede, når de kom til at røre ved skærmen.

Alt i alt er Grønflammeskoven et frisk pust på iPad himlen. Jeg kan god lide kombinationen af musik, illustrationer og fortælling, der tilsammen gør historien om Grønflammeskoven levende og interessant.