Titel: Flyttefjæs
Enheder: Kompatibel med iPad. Kræver iOS 4.3 eller senere. 
Pris: Gratis
Bedømmelse: fire ud af fem: ****

 

Vi kender alle legen, hvor man skal sætte halen på grisen…eller er det æslet? Det er nu nok de færreste af os, der har prøvet at sætte næsen på numsen. Det får børn og barnlige sjæle nu mulighed for i Copenhagen Bombays nye app, der er på gaden nu.

I Flyttefjæs møder vi de velkendte figurer, Carsten og Gitte, samt deres ven Flemming, der desværre er født med en numse som hoved. Flemming ønsker sig et nyt ansigt. Ved hjælp af et billede, og de forskellige ansigtsdele skal man prøve at efterligne ansigtet på billedet. Ansigtsdelene er ikke helt normale, bl.a. kan du vælge karse som hår, elefantsnabel som næse og flueøjne. Men man kan selvfølgelig også bare lave det ansigt, man selv har lyst til.

Appen er gratis, men for 7 kroner kan du tilkøbe Kæledyrsgeneratoren, hvor man kan lave sit eget skøre kæledyr. 

Jeg syntes at Flyttefjæs er super sjovt – og det gør mine unger heldigvis også. Flyttefjæs er dejlig nytænkende og et pragtfuldt alternativ til f.eks. Toca Boca Hair Salon. Spillet krydres konstant med morsomme kommentarer fra Carsten og Gitte og spøjse lyde, hvilket gør det endnu sjovere at spille Flyttefjæs.