Over en periode vil Børn i byen bringe anbefalinger fra velkendte personligheder, der alle er et beat i Københavns puls. De vil tippe dig om sjove steder at tage hen med børn og aktuelle begivenheder, der er værd at bide mærke i.

 

Søren Ejlersen er en mand med mange kasketter. Han er uddannet kok og dannede i 1999 frugt- og grøntforretningen Aarstiderne sammen med Thomas Harttung. Derudover er han bl.a. foredragsholder, bestyrelsesformand i skoletjenesten, Haver til Maver, samt tidligere medlem af Connie Hedegårds klimapanel.

Hvad er din yndlingsoplevelse sammen med dine børn?

Der er mange... At iagttage hønsene i vores have er en fryd. Der er fem i forskellige racer (en af dem er en hane, som vi afventer, begynder at gale midt i dette mondæne villakvarter).

At være i svømmehal med børn er også fantastisk. Vi får rørt os, griner, leger, lærer at begå os i det dejlige men farlige element VAND. Og det at se min datter Molly på seks år svømme uden hjælp af vinger gør far særligt stolt. Den dag, hun lærte det for ét år siden, lige efter hun fyldte fem, var himmelsk. Livredderen og jeg kastede os rundt af grin, da det så så eventyrligt ud. 35 baner á 12 meter.

Folk og Røvere i KardemommebyBellevue, nu på 31. år, har været en fantastisk oplevelse. Molly synger stadig sangene og kommenterer dagligt på oplevelsen.

Hvis du skulle vælge bare 1 ting at lave med dine børn den kommende uge - hvad ville det så være?

I næste uge ville jeg nok starte julen op med en dejlig oplevelse i juleland af en art. Besøge nogle af de forunderlige markeder – fx save mit eget juletræ, lave julepynt e.l.

Skal det være mere konkret, ville jeg nok tage toget ud i skoven og samle kogler, mos og andet julegodt, købe en klump ler og lave et drøn af en kitch juledekoration.

Alternativt skynde mig at bestille Shanes julekalender via redbarnetshop.dk, så jeg er klar med limpistolen sammen med Molly den 1. december. Der er kamp om at få lov til at lime herhjemme, når det er Shane, der stemmer for.

Du finder flere gode tips til byens oplevelser fra andre velkendte personligheder lige her.