Det regner og rusker, og ungerne gider ikke lave flere perleplader. De vil ud! Tag dem med på en af byens indendørs legepladser – her er plads til vild leg.


KU.BE: Den med klatresjov & rør-rutsjebane 

Sæt kurs mod KU.BE - Frederiksbergs store kultur- og bevægelseshus. Her venter masser af leg! Ungerne og deres voksne kan udforske balance, højder og klatreevner på legebakken eller prøve kræfter med den indendørs rør-rutsjebane, klatrelabyrinten og alle de mange andre legeinstallationer rundt om i huset. For de helt små er der et pudeområde og for de modige et klatrenet med flot udsigt. Det er gratis at benytte og rumler maverne er KU.BEs cafe et hit, her må madpakken også nydes.

Hvor? KU.BE på Frederiksberg Pris: Gratis

Remisen
Blegdamsremisen: Den med timevis af leg

OBS: Pt. lukket pga. Covid-19!

I den gamle sporvognsremise på Østerbro er der masser af plads til at boltre sig – og så er det gratis. Udover klatrestativer er der bl.a. rutsje- og svævebane og et sørøverskib i det kæmpestore legerum. Er der brug for at trække vejret, kan I slappe af med mere stilfærdige sysler som dukkehus, akvarier og LEGO. Der er mulighed for at spise medbragte madpakker i køkkenet. 

Hvor? Blegdamsremisen på Østerbro Pris: Gratis for alle

LÆS OGSÅ: De 5 legelande

Drømmeskibet: Den med 400 m2 legeunivers

Smut til Helsingør på M/S Museet for Søfart - her venter Drømmeskibet og 400 m2 legeunivers. Kravl ind i motorrummet og tjek, at alt virker. Hjælp kaptajnen med at laste skibet og holde kursen. Sæt gang i maskintelegrafen, når skibet skal op i fart – og prøv at holde balancen i messen, når det hele gynger. Kravl helt op i stævnen og hold øje med hajer og søuhyrer – eller tag en slapper i sømandens hængekøje, mens I navigerer efter stjernerne. 

Hvor? MS/ Museet for Søfart i Helsingør Pris: Gratis for børn (op til 18 år), voksne koster 110 kr.

Miniverset: Den eventyrlige for de mindste

Besøg Experimentariums Miniverset – et magisk land for de 1-5-årige. Her er dæmpet belysning og gulvet beklædt med blødt tæppe – det giver en sikker og hyggelig fornemmelse. Miniverset er opdelt i syv verdener med hver deres naturvidenskabelige pointe - her kan I lege i spejlhavet, besøge gårdbutikken, undersøge kroppen og meget, meget mere. Alt er lækkert, børnevenligt og lavet til, at man må lege, trykke, hive og undersøge. 

Hvor? Experimentarium i Nordhavn Pris: Børn 0-2 år: gratis, 3-11 år: 115 kr og børn og voksne fra 12 år: 195 kr.

Tip! Er du medlem af Børn i byen Klubben får du 20% rabat på billetterne. 

Børnenes Museum: Den tilbage i tiden

Børnenes Museum på Nationalmuseet er helt unikt. Her må børnene nemlig lege og røre ved tingene. Med udgangspunkt i hvordan man arbejdede og levede i gamle dage, kan børnene bl.a. prøve den ”gamle skole” eller passe en pakistansk købmandsbutik. Børnenes Museum er hyggeligt og ungerne kan slå timer ihjel her. Børn har gratis adgang, voksne betaler for entréen til hele museet. Når sulten trænger sig på, kan I nyde madpakken i frokostrummet eller besøge museets cafe.

Hvor? Nationalmuseet i Kbh K Pris: Gratis for børn (op til 18 år)

Tip! DAC: Kids' City

Oplev udstillingen "Kids' City" på DAC. Her kan ungerne gå på opdagelse i et sanseligt univers med omvendte huse, kæmpe stole og cykelslanger. Oplev, hvordan god arkitektur kan gøre livet i byen både sundere og sjovere for alle, imens ungerne kan bruge kroppen og kravle rundt i udstillingen. Kids' City kører frem til d. 3. januar 2021. 

Hvor? DAC Pris: Voksne: 95 kr. Børn: Gratis

Se vores video her...

LÆS OGSÅ ... 


♥ De 5 naturlegepladser


♥ De 5 kunstlegepladser


♥ De 5 børnevenlige spisesteder - med et twist

 

Fotos: Ku.be - Gitte Lotinga, Blegdamsremisen af Romeika Cortez, Miniverset - David Trood, Drømmeskibet - Maria Dønvang , Nationalmuseet, DAC - Casper Villumsen, Københavns Kommune og Caroline Meldgaard

 

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.