Nogle dage har man bare brug for luftforandring. Drømmer du om at skifte biler, lyskryds og højhuse ud med frisk luft, kvidrende fugle og vindblæst hår? Så er det tid til at pakke tasken med madpakken og tage et lille smut ud af byen med familien. Børn i Byen guider dig her til 5 dejlige éndagsudflugter ud af byen.

 

1. Øresundsakvariet

Pak bilen eller hop på toget til Helsingør, for her finder I Danmarks mindste akvarium, Øresundsakvariet. Her følger man dyrelivet i Øresund i akvarier helt inde fra vandkanten og ender til sidst ved havbunden på 4 meters dybde. Børnene får mulighed for at røre ved fisk i de åbne bassiner og hjælpe med fodring.

2. Eventyrskoven

Nord for København i Nærum ligger Eventyrskoven, som er et rent paradis for dine små trolde. Gennem syv magiske fortællerum med virkemidler som udskæring af træstammer, bemaling af træer, krystaller og edderkoppespind i træerne, kommer I på et fantastisk eventyr. På jeres tur møder I bl.a. kæmpeedderkoppen Yrsa, kæmpens bålplads og elverne.

LÆS OGSÅ: Her kan du have madpakken med

3. Charlottenlund skov og omegn

Området omkring Charlottenlund skov byder på flere skønne oplevelser. Skoven er smuk hele året rundt og med sine store væltede træer, kan børnene kravle rundt og blive motorisk udfordret. Inde i skoven er der en lille sø, hvor I kan lede efter haletudser, og ikke langt derfra ligger stranden og Fortet med sine 12 kanoner - enhver drengs drøm.

4. Naturcenter Vestamager

Der er mange spændende ekspeditioner hver dag i Naturcenter Vestamager, hvor naturen bruges på bedste vis. Hver måned byder på en ny sæsonaktuel aktivitet, fx fletning af blomsterkranse i august, dragebyggeri i oktober og fremstilling af fedtkogler til fuglene i februar. I nærheden finder I Frederiksens Isheste, der udlejer islandske heste og shetlandsponyer. Her får medlemmer af Børn i byen klubben 10 % rabat på ponyudlejning.

LÆS OGSÅ: Bjergvandring på Grand Canaria

5. Vikingeskibsmuseet

Vikingeskibsmuseet i Roskilde har børn mulighed for at klæde sig ud som vikinger, skrive sit navn med runer og svinge sværdet. I kan gå ombord på et handelsskib og et krigsskib, som er imponerende kopier af skibene fra vikingetiden. Dette museum er for hele familien, og det er muligt at sidde og nyde madpakken udendørs på plænerne eller under halvtaget på museumsøen.

Fotos: Oresundsakvariet.ku.dk, naturcentervestamager.dk