Byens hyggeligste børneteater, Anemone teatret bag ved Rundetårn, indleder efterårssæsonen med en fremragende opsætning for de 5-12-årige.

"Østenfor sol og vestenfor måne" er et klassisk eventyr om den sultende familie, der giver deres eneste datter til en farlig isbjørn mod til gengæld at blive rige.
Stykket er en genopsætning fra 1997 og udnytter, ligesom dengang, hele Anemone teatrets aflange lokale. Der spilles i midten og i alle hjørner, og over det hele blinker månen og solen som ledetråde til den stakkels pige, der må så meget ondt igennem.

Den farlige isbjørn med den uhyggelige, slæbende gangart viser sig nemlig at være en fortryllet prins. Men da pigen opdager dette, bryder sit løfte til prinsen og afslører hemmeligheden for sin bekymrede mor, må prinsen straks rejse østenfor sol og vestenfor måne for at gifte sig med den ækle heks.

Der spilles på alle instrumenter og effekter, mens pigen foretager den farefulde færd for at genfinde sin elskede. Skuespillerne kommer helt tæt på publikum, og man gør klogt i at respektere aldersgrænsen, når selv seje 7-årige fodbolddrenge må en tur på skødet undervejs.
Forestillingen varer en time og tryllebinder børn og voksne fra start til slut. Der er mulighed for yderligere fordybelse i undervisningsmateriale, der kan fås på teatret eller downloades.
Kan stærkt anbefales.

Forestillingen spilles i Anemone teatret hele september 2012. Tirsdag kl. 11, Onsdag kl. 11 og 14.15, Torsdag kl. 9.30 og 11, Fredag kl. 11 og 17, Lørdag kl. 13 og 15, Søndag kl. 13. Billetter kan bestilles på teatrets hjemmeside.