I hjertet af Københavns mest eventyrlige have, Tivoli opfører teatret Tante Alfred en nyfortolkning af det klassiske eventyr om Snehvide og de syv små dværge.

Selvom stykket er en nyfortolkning er der dog stadig masser af ligheder og selv de yngste kan genkende karaktererne fra den originale version. Efter at dronningen og hendes tro væbner, spejlet, har sendt Snehvide på flugt, søger hun tilflugt i dværgenes hjem. Alt i mens slottets tjener og Snehvides bedste ven HK, gør alt hvad han kan for at redde Snehvide. Forestillingen er en klassisk kærlighedshistorie, hvor HK prøver at fortælle Snehvide at han elsker hende. Stykket er fyldt med slapsticks og sjove replikker og der er fine tvetydigheder henvendt til de voksne. 

Scenografien er dejlig enkel og understøtter den fine fortælling. Costumerne er fine, kreativt nyfortolkede, dog alligevel genkendelige.

I programmet lover Tante Alfred humor for alle uanset køn og alder. Og vi blev ikke skuffede, for forestillingen byder på masser humor og musik og kan ses af både børn og voksne. Samtidig gør forestillingen op med ideen om at Snehvide kun er for piger – for sådan er det bestemt ikke i denne opsætning. Ifølge arrangøren er forestillingen egnet til børn fra tre år, hvilket jeg er lidt uenig i. Forestillingen indeholder elementer som de mindre børn i salen blev bange for og derudover er forestillingen en anelsen for lang til de helt små. Selv min datter på fem år mistede koncentrationen og interessen efter 50 minutter og flere forlod også forestillingen undervejs med urolige børn.

Et forfriskende tiltag, i forhold til mange andre teaterstykker henvendt til børn, er at man opfordres til at blive efter forestillingen. Her får børnene mulighed for at få en snak med Snehvide og de andre figurer og ikke mindst at blive fotograferet sammen med dem. Dermed kan både børn og voksne få forlænge teater oplevelsen, snakke med skuespillerne og få uforglemmelige billeder med hjem fra en dejlig dag i Glassalen.

 

Forestillingen varer ca 70 minutter. Der spilles i Glassalen den 2.,3.,4.,5.,9.,10. og 11. august 2012 alle dage klokken 12.00. Billetter kan købes på billetnet.dk