På den franske Riviera, Côte d’Azur, som strækker sig fra Monaco i øst til Marseille i vest, kan familien dase hen ved poolens kant, indhyllet i badedyr og solhat eller på den dejlige strand. Men sammen med børnene kan I også kigge på kunst, undersøge en borg og besøge små eventyrlige byer.    


Besøg kunsten

Når man ser pinjetræernes trækroner under den hede sol, naturens smukke farver og de fine huse i gågaderne i de gamle bydele, forstår de fleste, hvorfor kunstnere har været tiltrukket af området i flere hundrede år. Vi har besøgt Chagall og Picasso. 

Chagall Museet i Nice er en lille oase af malerier, skulptur og især de smukke glasmosaikker. Man glemmer verden, når man går rundt i dette lille museum, som viser store dele af Chagalls religiøse værker. Især den dybblå farve er magisk dragende, når solen skinner ind igennem glasset i mosaikkerne. Tag en blok og nogle farver med og lad ungerne tegne, hvad de ser.
Adresse: Musée National Marc Chagall, 36 Avenue Dr Ménard, 06000 Nice, Frankrig.

Picasso museet i et 1300-tals slot i Antibes med en skøn udsigt over byen og Middelhavet. Ingen behøver være kunstelsker for at nyde denne lille perle. Museet byder på værker fra den periode, Picasso arbejdede i området, og der er farverige malerier og skitser, og skulpturer på terrassen på taget. Meget smukt og indtagende. Tag forbi med børnene, når der er brug for en kunst-pause.

Adresse:Musée Picasso, Place Mariejol, 06600 Antibes, Frankrig.

Til kamp mod fjenden
”Vis mig en borg”, sagde den lyshårede knægt til sin far, som kløede sig i skægget. Og de fandt et citadel i nærheden og drengens krigeriske fantasier fik frit løb. Et citadel er et lille, men stærkt fæstningsværk, der er en del af byens forsvarslinje. Citadellet kan ligge inden for bymurene eller indgå i muren. Tag knægten med til toppen i en provencalsk by og slip de vilde fantasier løs gennem skydeskår og på udkigsposter. 
Der er citadeller i blandt andet Hyères, St. Tropez og Nice.


Strandlivet
En familietur til den franske Riviera indbyder til besøg på de lækre strande. Det er et paradis af fine strandoplevelser. Selvom poolen er nem og måske lige ved hånden, så husk at tage hele eller halve dage med sand i håret og mellem tæerne. Vandet er magisk klart, blåt og indbydende. Undersøg hvilke strande der findes tæt på jer, og dump ned et lille sted mellem klipper eller i sand og nyd at være på naturens smukke bred. Solen er hård, så husk solcreme, solbriller, bold og badevinger.

På vandcykel mellem bjergene

Har I mod på en lang dagsudflugt i heden, så tag til Frankrigs svar på Grand Canyon. Floden Verdon løber fra Castellane og munder ud i søen Lac de Sainte Croix i vest. Der er hårnålesving og dramatiske klipper. Det er en fantastisk spændende tur med børnene på fordækket af en vandcykel, at ”cykle” ind mellem de høje slugter hen over det turkise flodvand. Der er udlejning af vandcykler ved søens bredder, mens der andre steder langs Verdon er mulighed for at rafte. Både vildt og mindre vildt.

Saint Tropez
Den lille havneby bruser af stemning. Byen trækker mange turister ind, så for at undgå at riste ungerne på bagsædet, så kør ind i St. Tropez tidlig om morgenen – kl. 8.30. Mærk byen vågne fra havnefront til citadel. Lad jer fascinere af de enorme både i havnen, og snup en kaffe under de røde markiser. Byen byder på shopping til hele familien – og kommer I tirsdag eller lørdag, er der marked på Place des Lices, den store plads med platantræerne inde i byen. Den hyggelige franske stemning, de små skæve huse, en baguette under armen og så lige et smut omkring citadellet på udkig efter fjenden. 
Der er gode isbarer på havnen, så måske børnene skulle have en, inden turen går hjemad igen?


Sejltur til øerne
Udfor Hyères og Le Lavendou ligger de tre øer Porquerolles, île du Levant og Port Cros. 
Øerne tilbyder fine strande efter sejlturen. Ile du Levant er traditionelt for naturister, men nu om dage slipper man lidt lettere om med lidt badetøj. Der er ingen biler på øen. Port Cros er fredet naturreservat og har mange fine vandrestier. Porquerolles er den største af øerne og har både skønne strande, restauranter og cykeludlejning. Husk masser af vand i rygsækken. 
Bådene sejler fra La Londe, Toulon og Le Lavandou

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.