Endelig er den her. Muligheden for at få et sjældent og ærligt indblik i, hvordan livet med mand og børn kan se ud. Hvilke udfordringer, der kan følge i kølvandet på flere års usammenhængende søvn, en forandret krop, en manglende libido kontra en libido still-going-strong. Et billede af det desperate forsøg på at fastholde det gamle jeg i stedet for at acceptere det nye jeg. Om tankerne og angsten for utroskab, om skilsmissen, der lurer rundt om hjørnet. Og om kærligheden, der hele tiden finder frem til overfladen igen.

Annamette Fuhrmann, forfatter og hovedrolleindehaver, har skrevet en fængslende beretning om sin oplevelse. En unik, sårbar, eftertænksom, nøgen, morsom og følelsesladet beretning om hendes skæbne som mor til to og kone til én. For, som hun skriver i sit forord: “Jeg synes ikke, jeg kan være andet bekendt.”

Annamette vil sikre sig, vi ikke føler os alene med vores tanker og oplevelser. Og det lykkes med stor succes. Selvom afsættet for hendes tanker og ord er funderet i hendes egen og hendes veninders unikke liv, er bogen fyldt med genkendelige scenarier, velkendte overvejelser og aha-oplevelser. Som når Annamette ligger på sofaen og æder chokolade i stedet for at forholde sig til sin manglende libido. For bagefter at brokke sig over sin tykke krop, der er medskyldig aktør i forhold til selvsamme libido. For rigtig mange i samme situation kunne hun lige så godt have indsat et spejl på den efterfølgende side. Hendes afsløringer om sig selv giver os mulighed for at spejle os. Og det kan godt gøre lidt ondt.

Bogen er ikke fyldt med belærende sætninger eller evigtgyldige råd. Overhovedet. Den er præget af en søgen og famlen efter en guide at læne sig op ad. En vejviser til det lykkelige ægteskab fyldt med sex og ungpigekulør i kinderne samt børn. Ikke desto mindre er der mange kloge ord, der giver stof til eftertanke. Særligt disse linjer fra en 94-årig rank og flot dame, der har overlevet krige, kærlighed og 4 børn: “Sørg for, at du kan holde dit eget selskab ud. Du må aldrig blive afhængig af hverken din mand eller din familie, for i bund og grund har du kun dig selv. Elsk dig selv så meget, at du tør leve som et selvstændigt menneske.”

”Længsler & leverpostej” handler om hverdagen i dens ynde og trivialitet. Om sårbarhed og styrke. Om savn og afsavn. Bogen er i sin enkelthed inspirerende, skræmmende og livsbekræftende uden en overdreven happy end eller formanende pegefingre til slut. Den er realistisk. Og det er det allerbedste ved den.

”Længsler & leverpostej” er udkommet den 8. juni 2012 på forlaget Pretty Ink. Den koster 199,95 kr.