Sabine Lemires idé-bog ”365 ting, du kan lave med dit barn” er fuld af projekter, familien kan kaste sig over. Men den gaber desværre over lidt for meget


Det er et ambitiøst projekt at skulle diske op med 365 gode idéer til kreative familiesysler, så ungerne ikke én eneste dag i årets løb kan slippe af sted med at sige ”Jeg keeeder mig!”. Men måske er projektet også en anelse for ambitiøst.

Jeg kan godt se pointen i både at servere idéer, der er lettilgængelige og projekter, der kræver mange materialer, flere timer og kun to tommelfingre. Nogle af de 365 idéer er dog næsten en kende for simple. Fx projektet 021, ”sy pomponer på strømper”, hvor selve det at lave pomponerne er idé nr. 253. Eller nr. 221, et tip om at fryse saftevand i flasker, som kan tages med på tur i sommervarmen.

På plussiden er de mange fine billeder, der pryder siderne. Man får virkelig et indtryk af, hvad det er for et projekt, man kaster sig over, og hvordan resultatet kan komme til at se ud. Bogen indeholder også skabeloner og en nyttig signaturforklaring, der med symboler og farver viser, hvilke og hvor mange materialer man skal bruge til projekterne.

Ved hver idé er der aldersangivelser, og her blev jeg faktisk lidt skuffet over at opdage, at godt 70 af tingene er voksenprojekter. Sabine Lemire skriver godt nok i forordet, at ”bogen er en idé-bog til ting, du enten kan lave til dit barn eller sammen med dit barn” – men så burde titlen nok ikke have været ”365 ting, du kan lave med dit barn”.

Jeg har med stor begejstring læst Sabine Lemires ”Fødselsdagsbogen” til hudløshed – og det samme har mine børn. Så forventningerne til ”365 ting, du kan lave med dit barn” var store, men blev desværre ikke helt indfriet. Jeg kunne sagtens have stillet mig tilfreds med færre idéer. Bogen giver inspiration til mange hyggelige projekter - men ikke helt 365.”365 ting, du kan lave med dit barn” er udkommet på Lindhardt & Ringhof den 30. maj 2012. Pris: 249 kr.


Sabine Lemire er uddannet designer fra Danmarks Designskole og designskolen Des arts appliqué Duperré i Paris. Hun har arbejdet som designer hos Day Birger et Mikkelsen og har i mange år designet sine egne børnetøjskollektioner. Arbejder nu som stylist på forskellige magasiner, hvor hun skriver og styler artikler om mad, indretning og aktiviteter med børn og mode. Sabine er mor til fire børn. Hun har tidligere udgivet "Barnets bog" (2010), "Ord for de små" (2010) og "Fødselsdagsbogen" (2011). Læs Børn i byens anmeldelse af "Fødselsdagsbogen" her.