Min familie og jeg står over for vores hidtil største udfordring. Vi har simpelthen besluttet os for at skifte lejligheden ud med et hus. Og med et hus følger en have. Men hvordan holder man en have? Kan man blive selvforsynende? Og hvordan laver man en kompostbunke?

I bogen ”Spis din have” fortæller Signe Wenneberg, hvordan haven eller altanen kan dyrkes på en mere bæredygtig måde, bl.a. hvordan man samler regnvand til vanding og hvordan man kan genbruge sit køkkenaffald til kompost og hønsefoder. Bogen, der er en alternativ havebog, indeholder masser af dejlige billeder og nyttig viden – hvad enten det er til altankassen eller haven, og den egner sig godt som opslagsbog. I bogen giver Signe Wenneberg praktiske og lettilgængelige planteråd til alle former for haver.

Udover en masse råd om havebrug – herunder et afsnit om planter, der binder CO2 – indeholder bogen også viden om staudebede og spiselige blomster. Jeg har fået et klart billede af fordelene ved et drivhus, viden om kompost samt en masse tips til at holde høns. Derudover skriver Signe Wenneberg om krydderurter, bær, frugter og grøntsager og hvad der ellers hører haven til. Så nu ved en havenovice som mig også, hvad plantevenner er. ”Spis din have” indeholder en masse dejlige bæredygtige opskrifter med råvarer du selv kan dyrke.

”Spis din have” er for hele familien og opfordrer til at børnene inddrages i haven. Børn skal lære, at maden ikke gror i supermarkedet, og det kan de bl.a. lære ved at være med til at så, vande, luge og høste.

Så når min familie og jeg her til sommer flytter i hus og have, føler jeg mig klar til udfordringen! Jeg har lært, at både gladiolus og dagliljer kan spises, at komposten godt kan lide et skvæt øl, og at højbede giver et stort udbytte. Og jeg ved, at jeg på et tidspunkt i en nær fremtid også godt tør kaste mig ud i at holde høns.

”Spis din have” er udkommet på Gyldendal 30. marts 2012. Pris: 299,95 kr.