Mange af Københavns legepladser har i de senere år fået en ansigtsløftning, men på nogle har penslerne fået et ekstra strøg. De er nemlig designet af kunstnere og byder på helt anderledes legeredskaber, der skal sætte børns fantasi i sving – og gøre legepladsturen lidt mere interessant for mor og far.

1. Nikolaj Plads

Kunstlegepladsen på Nikolaj Plads er omgivet af høje træer og fine, gamle huse. Med den centrale placering er den en oplagt afstikker, hvis ungerne går kolde midt i shoppingturen. Legepladsen fylder ikke mange kvadratmeter, til gengæld har kunstnergruppen Randi og Katrine tænkt opad og udvidet med en ekstra legeetage blandt legeskovens stiliserede trækroner, som den store ugle holder et vågens øje med.

2. Østre Anlæg

Et tv er normalt ikke, hvad man forventer at se på en legeplads. Ikke desto mindre er det, hvad der møder én på kunstlegepladsen i Østre Anlæg ved Sølvtorvet. Her har billedkunstneren Nina Saunders skabt legepladsen ”Sofarækken”, der er udformet som en atypisk, udendørs dagligstue med sofa og et gammeldags fjernsynsmøbel.

LÆS OGSÅ: De 5 oplevelser, som ikke koster en bondegård

3. Blågårds Plads

Legepladsen på Blågårds Plads er formgivet af billedkunstneren Eva Steen Christensen og har masser af alternative legeredskaber, storbybørnene kan boltre sig på, blandt andet en stor klatrevæg. Den minder mest af alt om papirklip, men kan sagtens holde til selv den vildeste mini-Tarzans eventyr. Legepladsen byder også på gynger og balancebane.

4. Baldersgade

På Balders Plads har kunstneren Tanja Rau skabt en legeplads fuld af farvestrålende harlekinmønster. Både legeredskaber, møbler og boldvægge er nemlig dekoreret med hele farvepaletten. Legepladsen har også balanceelementer, en stor klatreborg og en jorden-er-giftig-bane.

LÆS OGSÅ: Turen går til Danmark

5. Utterslev Mose

På græsplænen ved Engsvinget i Utterslev Mose stikker kunsten hovedet frem. I bogstaveligste forstand. Kunstneren Peter Lands bud på en kunstlegeplads er nemlig et overdimensioneret drengehoved med hænder, der stikker op af jorden. Selvom legepladsen er lille, vil ungerne kunne bruge lang tid på at udforske drengehovedet, som både har vinduer, klatrevæg og brandmandsstang.

Billeder: Københavns Kommune