Anmeldelse af Remiseparkens bondegård og byggelegeplads


Store dele af Amager er virkelig blevet forskønnet de senere år. Men da jeg for ti år siden boede i en lejlighed i Urbanplanen med min mand og vores to små børn, var der grimt, grimt, grimt. Gråt, trøstesløst og betonagtigt hvor end vi vendte blikket.

Det eneste frirum fra alt det grå og grimme var faktisk Remiseparken. Hvis ikke det fantastiske sted med venlige dyr, mooncars, store rutsjebaner, soppebassiner, kælkebakker og meget meget mere lå i gåafstand fra vore lejlighed, tror jeg ikke, jeg var kommet igennem to år med nerverne i behold med to blebørn, ingen penge som studerende og gråt beton.

Men lykkeligvis lå Remiseparken og strålede som en sol mellem grå skyer, og den ligger der stadig. Tøv ikke med at tage på udflugt dertil, for ungerne vil elske det. Jeg var ude at gense det hele forleden, og hvad enten dine børn er to eller 12 år, venter der sjove oplevelser i den fine, grønne oase: basket, fodbold og svævebaner, grønne plæner og petanquebane, minigolf, ponyridning og hestevognskørsel, stylter, stangtennis, hængekøjegynge og almindelige gynger, sandkasse, klatrestativer, trampoliner og bordtennis.

Et sandt legemekka fordelt på hele 35.556 m2. Her ligger også byggelegepladsen, der er indrammet med et hegn af sikkerhedsmæssige grunde, fordi der her er store legelandskaber og byggeområder, som ikke er egnet til helt små børn. Bl.a. er der omkring 30 ”huse”, som børn kan bygge på, og så er der en kæmpe træborg med en stor labyrint, hvor det er fantastisk at lege fangeleg.

Og så er der dyrene. De bor på den vaskeægte lille gule bondegård, der ligger og stråler af idyl. Her er fire ponyer, der giver køre- og rideture hver weekend, grisene Viggo og Tarzan, kaniner der ofte er ude, så små barnehænder kan mærke, hvor bløde de er. Her er også geder, man må gå ind til (og gedekid om foråret), og så er der høns og en dejlig jerseykalv. Ved alle dyrene er der skilte med lærerig info, så det er lidt som at være i zoologisk have.

Inde i bondehuset er der er en hyggelig stue med legetøj og spil, toiletter i god stand og puslebord. For tre kr. kan I få te og kaffe. Der er ansatte, der tager sig af det hele, og som man kan låne bolde, bat og minigolfkøller af.

Hele herligheden er gratis, og der er åbent hver dag fra 9.30 til 17 og til 16 i weekenden. Dog har byggelegepladsen lukket i weekenden.

Hvis I er i bil, ligger Remiseparken under ti minutters kørsel fra Rådhuspladsen. Bus nr. 33 og 34 kører næsten til døren – stå af ved hhv. Røde Mellemvej og Peder Lykkes Vej. Fra metrostationen DR Byen er der ti minutters gang, hvor I undervejs kommer forbi en nyanlagt og meget speciel legeplads.

Læs mere om hvad der sker i Remiseparken på bonderen.dk

Foto: Louise Klinge Nielsen