At samle bær er en hyggelig måde at være sammen på, og det er sjovt at spise noget, man selv har været med til at finde. Bærrene er sunde og fyldt med c-vitaminer og antioxidanter, og derfor et godt alternativ til slik og is. Vi har været rundt for at finde bærsteder og guider dig her til de bedste.
 

Sæsonoversigt for bær

Hyldeblomst: juni
Jordbær: midt juni - midt august
Blåbær, stikkelsbær, hindbær: juli - august
Brombær: midt august - midt oktober
Hyldebær: midt september - midt oktober
Havtorn: september

Tjek byhoest.dk, som viser hvor der er bær nær dig - de har også en app!

1. Amager Fælled
Amager fælled er der masser af vilde bær - både lækre små hindbær, brombær og masser af hyldeblomster, som det er ved at være sæson for. Her er også hyggelige stier og gode vandpytter at pjaske i, så husk gummistøvler. Senere på sæsonen (september) kan du også finde havtorn, de små gule frugter, som kan bruges i saft og desserter. Klip grene af og læg i dybfryseren. Det er den nemmeste måde at få bærrene af på.

LÆS OGSÅ: Nu blomstrer hylden: Lav din egen saft
 
2. Emdrup Søpark

Rundt om søen i Emdrup Søpark i Hellerup er der masser af hyld, som er lige til at plukke. Når I plukker hyld, skal I være nænsomme og ikke bryde grenene af, da det ødelægger hylden. I juni kan man starte med at plukke blomsterne og lave saft af disse. Når der er kommet bær på træerne til efteråret, kan man lave hyldebærsaft, -suppe eller marmelade.

3. Valbyparken

I Valbyparken kan man også finde mange hyldeblomster og -bær. Her kan I kombinere bærjagt med en tur på den store naturlegeplads i parken, som børnene vil elske. Rundt om højen på naturlegepladsen vokser der også solbær og ribs, der er godt til både saft, marmelade eller rysteribs.

4. Skåne
Juli og august er højsæson for de små blåbær, der vokser vildt i de svenske skove. Blåbær er en af de mest almindelige planter i Sverige. Der er granskov med blåbær på en sjettedel af Sveriges areal, så I kan næsten ikke undgå at finde en nåleskov med blåbær, hvis I har taget bilen over Øresund og kører lidt nordpå i Skåne.

5. Frugtplantagen
Hvis I vil være helt sikre på at finde rigtig mange, gode bær, kan I vælge at besøge et af de mange ”pluk selv steder” omkring København. Her vælger I selv om det skal være jordbær, kirsebær, ribs eller noget andet. Find oversigten over ”pluk selv steder” på Plukselvfrugt.dk. Husk, at man betaler for den frugt, man plukker.

Links til lækre opskrifter med bær:

Opskrift: Hyldeblomst is
Opskrift: Børnevenlig hindbærsmoothie
Opskrift: Verdens bedste jordbærkage