Børn i byen har taget metroen til endestationen for at besøge Naturcenter Vestamager. Det er en halvkølig forårsdag, og blæsten rusker i os på den åbne fælled. Men hvor er det fantastisk, at man kun 15 minutter fra Nørreport er kommet så tæt på naturen.


Om bord på Amagerarken
Forbi byggeriet 8TALLET og ca. 10 minutters gang fra metroen kommer vi til naturlegepladsen Himmelhøj. Børnene gik om bord i det kæmpestore skib, Amagerarken, som er ”strandet” midt på fælleden. Her var der ly for blæsten, og børnene havde det sjovt med at rende rundt i skibets labyrinter. Naturlegepladsen består af i alt 4 baser med hver sit tema og udtryk, som lægger op til forskellige lege og aktiviteter. Følger man stien videre, kommer man til naturcentret, som byder på flere sjove oplevelser for børnene.

Tæt på dyrene
Balancestien er en lang sti, som snor sig mellem træer og over vandløb, og her kan både små og større børn kravle, klatre og balancere og stimulere motorikken. Stien fører hen til en fold med søde og tamme får, som man kan komme helt tæt på. Min datter på fire var vild med at klappe fårene med deres tykke uld. Der var også hønsehus med en galende hane, og i sommersæsonen (april-oktober) er der ligeledes ponyudlejning med ponytræk og ridning på islandske heste.

Frokost i det grønne
Med al den udendørs aktivitet blev børnene hurtigt sultne. Det var varmt nok til, at vi kunne sidde og spise vores madpakker ved en af de mange bænke og borde, som der er overalt på området. Hvis man kommer om vinteren, kan man også spise sin medbragte mad i en glaskuppel, hvor man på den måde både har følelsen af at være ude, men man kan holde varmen. Hvis man har aftalt det på forhånd, kan man slå lejr på en bålplads og bage snobrød.

Traktørstedet

I sommersæsonen er der åbent i caféen Traktørstedet, der ligger i lyse lokaler med udsigt over fælleden. Man kan købe enkle frokostretter til rimelige priser og sågar købe en fyldt picnickurv, hvis man er kommet hjemmefra uden. Her sælges også is og kaffe.

Bliv klogere på naturen

På området er der også en udstillingsbygning. Her kan det være rart at gå ind og få varmen og en kop te/kaffe og samtidig blive klogere på naturen og dyrene i området. Vi så en udstilling om får (Får og fremtid). Vi lærte, hvordan man spinder uld, og hvad man i det hele taget bruger fårene til. Man kan også se på dyrekranier og lege med små plastikdyr på gulvet eller gynge en tur på gyngefåret. På stedet er der også altid en naturvejleder, som gladelig fortæller og arrangerer små ture ud i området.

Samlet set er Naturcenter Vestamager et super udflugtsmål for alle med trang til at komme ud og mærke frisk luft og få mudder under gummistøvlerne. Stedet egner sig både til en kortere tur på en eftermiddag og som heldagsudflugt.

Praktisk info
-    Friluftshuset udlejer cykler og udstyr til naturaktiviteter, det er en god ide hvis man vil længere omkring på fælleden.
-    Hvis du godt kunne tænke dig at holde en sjov og anderledes fødselsdagsfest, så er der et godt tilbud her. Lej en fødselsdagskasse fuld af lege, oplevelser og madmuligheder. Det hele kommer i en fin kasse på et trækvogn, så det kan tages med ud i naturen omkring Naturcenteret.
-    Der er gode toiletforhold med pusleplads, hvis den lille skal skiftes.
-    Husk at nogle ting er forbeholdt sommersæsonen: ponyridning, cafébesøg.
-    En tur til naturcentret rummer altid aktiviteter både ud og inde. Husk derfor: gummistøvler og praktisk, varmt/vindtæt tøj. Vi havde ikke tænkt på at tage gummistøvlerne på, men da der er meget sumpet og vandhuller rundt omkring, er det en rigtig god idé.


Billeder: Naturstyrelsen, egne billeder.