"Seriøst, William?" er skrevet af komikeren Christina Sederqvist til hendes 14-årige søn. Han var ikke specielt begejstret for, at de fleste bogtilbud til hans alder primært var fantasy-romaner, så mor besluttede at dække et litterært hul hos de større børn. Sønnens venner har undervejs læst med og givet feedback, og det er der kommet et særdeles vellykket resultat ud af.

Jeg viste bogen for min 11-årige datter Hannah, som straks fik lyst til at give sig i kast med romanen. Og hun ville også meget gerne anmelde den, så du får her nogle ord fra en fra målgruppen:

“Seriøst William handler om William på 13 år, der med sin håbløse familie er flyttet ind i et faldefærdigt hus. Håndværkeren Fætter H, som er alkoholiker har fået lov til at bo i huset, hvis han sætter det i stand.

På Williams gamle skole var han en ‘nørd’ og havde kun en ven: Beate. På Williams nye skole får han en plads i klassens populære klike, hvilket han ikke havde regnet med.

Mens han føler sig allerbedst tilpas, opdager han, at Rashid, som også er med i kliken, kun bliver accepteret, fordi de andre stjæler fra hans fars kiosk. Så ved William lige pludselig ikke hvad for en vej, han skal gå.

Seriøst William er rigtig realistisk skrevet, og den er skrevet på en måde, så det er let at forestille sig. Den er sjov, og man bliver hurtigt revet med af den. Den er også meget moderne.”

Fedt med en udviklingsroman, der fænger fra første side. Derfor giver både Hannah og jeg bogen top-karakter.

"Seriøst, William?" af Christina Sederqvist. Hardback med illustrationer, 192 sider. Udkommet på Peoples Press 2011. Kan købes hos Arnold Busck til 199,95 kr.