Alting er bare anderledes på den anden side af sundet. Og så alligevel ikke. Men det kan føles som en hel lille familieferie at drysse til Malmø, høre svensk i ørene, gå i små gader med bindingsværkshuse, stå på skøjter og spise kötbullar. Nyd vintersverige.


Alting tæt på i Malmø
Når I ankommer med toget til Malmø, er der kun få hundrede meter til, I står midt i byen. Herfra ligger alting inden for rækkevidde. Man kan besøge Malmø fra morgen til aften, eller man tage den med ro og tage børnene med på hotel, som er en oplevelse i sig selv. Bare et besøg i morgenbuffeten kan være eksotisk for de små.

Lækker mad og kunst til hele familien Foto: Malmø Turistbureau
Malmø har mange lækre spisesteder, hvor hele familien er velkommen. I weekenden har Restaurant Smak i kunsthallen en skøn brunch. Der er masser af plads, også til barnevognen. Når man er her, er det oplagt at besøge Malmö Konsthall, St. Johannesgatan 7, som byder på moderne kunst og en arkitektur, der vækker sanserne. Uden på er bygningen beton, mens der gemmer sig skønne udstillingsrum med fotografi og samtidskunst indenfor.

Gratis skøjteløb i Folkets Park
Byens skøjtebane er flyttet fra den indre by til Folkets Park. Her kan børn og glade forældre glide over isen fra kl. 10 til det er mørkt kl. 18. Her i vinter kan man gratis låne skøjter i alle størrelser. I Folkets Park er der legeplads og spisesteder, blandt andet Far i Hatten og Moriska Paviljongen, som byder på et lille nordafrikansk pust. Parken er et skønt sted at lade ungerne løbe omkring, indtil kulden bider i fingrene, og de igen skal inden døre. Om sommeren er der endnu flere aktiviteter i parken.

Lilla Torg og stor hygge
Når I går rundt i byen, så brug noget tid på Lilla Torg, som uden sammenligning er det mest charmerende torv i Malmø. Bygningerne er helt tilbage fra 1500-tallet, hvor torvet blev anlagt som markedsplads. 
I området omkring Lilla Torg findes mange små sjove butikker, kaffebarer og restauranter. Gå rundt og snus, mens børnene løber lidt omkring.

Gamla Väster
Lige vest for Lilla Torg, ligger det fine Gamla Väster. Her er gaderne næsten uden biler og stemningen er rolig. Blandt kvarterets byhuse i mange farver er det værd at tjekke de mange små designerbutikker, restauranter og kunstgallerier. Herligt sted.

Shopping til børnene
Hvis I bare ikke kan lade være med at shoppe, så kan Malmø noget med børnetøjsbutikker. Besøg f.eks. Uma Bazaar på Per Weijersgatan 9, der har masser af både økologisk og fair trade produkter og tøj til hele familien. Der kan være noget at hente på prisen.

Turning Torso
Når man er i Malmø, er et smut forbi skyskraberne ”Turning Torso” et must. Det er Sveriges højeste bygning på 190 meter, tegnet af Santiago Calatravas. Torsoen står i Vätra Hamnen, og vrider sig over 54 etager, 90 grader fra bund til top. Bygningen er meget spektakulær, og bestemt et besøg værd med børnene.

Hotel i Malmø
MamöTown
VisitSweden

Tog fra København H til Malmø Central Station tager 35 minutter.

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.