Er du kommet i julestemning på den gammeldags og charmerende facon, så er det værd at besøge Riddersalen, der for 17. år i træk spiller den fuldstændig uimodståelige juleforestilling ”De Underjordiske”


Hvis du gør dig selv og din familie den store tjeneste, så kommer I med på en helt ualmindelig og forunderlig rejse, når historien fortælles om gammel overtro, om ”Kornmoderen” på bondegården, der har magiske evner som lykkebringer. Men netop når dansen skal trædes og høstfesten begynde, viser det sig, at hun er borte. Og om gårdens frejdige Flora og Ebbe, der med stort gåpåmod og masser af optimisme drager ud i verden for at finde ”Kornmoderen” og bringe den tilbage til gården.

I et væld af flotte kostymer, fantasifuld scenografi, video-projektion og rekvisitter leder Flora og Ebbe efter ”Kornmoderen” - til lands, til vands, i luften og under jorden. På rejsen møder de magiske dyr og væsner, tågetuller, tottentuer og dugalfer – og på forførende og tryllebindende vis opsluges man simpelthen som publikum af både den gode historie, humoren, overraskelsesmomenterne, den gennemførte iscenesættelse og ikke mindst de charmerende og dygtige skuespilpræstationer, hvor blandt andet en god og velkendt Daimi ligner sig selv i strålende form. Alt sammen er det akkompagneret af to musikere, i levende live foran scenen, der flittigt bruger og veksler mellem forskellige instrumenter – og i høj grad understøtter historiens gang og eventyrets drama.

Det er nærværende, vedkommende og rørende teater, når det er bedst. Det er charmerende. Det er hylende sjovt. Og de flotte karakterer og kostymer er imponerende, fantasifulde. Intimiteten er slet ikke til at tage fejl af i Jytte Abildstrøms lille teater med masser af sjæl, personlighed og bløde mormor-puder. Behøver jeg at sige mere? Familiens juleteater-tur bør absolut gå til Riddersalen, hvor "De Underjordiske" kan opleves indtil den 20. december. Og den er for alle fra 6 år. God fornøjelse!

Foto: Brita Fogsgaard