”Tyggegummikongen Bobbel sidder i sin gummipoppel, synger tyggegummisange for en tyggegummislange” – når man læser det sjove børnerim, springer et kæmpe hus af lyserødt tyggegummi op af bogen. Og der gemmer sig endnu flere sjove overraskelser bag de små låger og flapper, der vækker de gamle rim til live i en ny bog med Halfdans klassikere: Der er den lille frække Frederik, der drøner af sted i en brandbil midt på Højbro Plads, på næste side folder en kæmpe hval sig ud, og når man hiver i en flap slukkes lyset i et dukkehus, og fruen kysser herren midt i stuen. Bogen er spækket med de sjove og velkendte remser fra den store rimmester, der har fået ny form med flotte illustrationer af Bente Bech. 

Halfdan Rasmussen blev kendt og elsket for sine berømte børnerim, der fænger både børn og voksne. Hans rim er sjove og finurlige og leger med sproget på en helt særlig måde, der har inspireret lyrikere og musikere sidenhen. De er for længst blevet klassikere, som også den nye generation fortjener at vokse op med. Bente Bech, som er uddannet fra Danmarks designskole og er anerkendt for sit arbejde med flere børnehistorier, har fornyet rimene med flotte illustrationer.

Den store Halfdan for de små er et festlig popup-bog med de mest kendte af Halfdan Rasmussens rim og remser for børn. Min 4-årige datter blev begejstret bare ved synet af bogen og min 2-årige søn kiggede med på sidelinjen, da bogen blev læst op.

Hvis du ikke allerede har introduceret Halfdan Rasmussen for børnene, er der nu en oplagt lejlighed. Det er en af den slags bøger, som man som forælder også selv nyder at gå på opdagelse i.

”Den store Halfdan for de små – Rapanden Rasmus og andre sange” af Halfdan Rasmussen og Bente Bech. Fra tre år. Udkommet på Alvilda i 2011. Vejl. pris: 229,95 kr.