København bugner af kultur for de mindste - her kommer byens 10 nye aktiviteter i børnehøjde, som med garanti vil hitte. 


1. Mig & Ramasjang i DR Byen  

Hvor & Hvornår? DR BYEN / Hver weekend

Ramajetterne har sendt en lufthavnsmedarbejder til DR Byen og har brug for hjælp fra børn, der har lyst til at være med til at skabe deres helt egen Ramasjang-identitet. Kom med på en rejse rundt i DR Byen, på jagt efter inspiration i ”Mig & Ramasjang”. Husk at bestille billet her.


2. Uformel aftensmad hos Ku.be

Hvor & Hvornår? Ku.be / Hver onsdag (fra d. 20. august)

Orker I ikke at lave aftensmad? Så er Ku.be på Frederiksberg jeres redning. I kulturhuset kan I nemlig troppe op hver onsdag i i Spise.Stuen til hyggelig, børnevenlig fællesspisning til små priser. Setuppet er uformelt og stemningsfuldt, og maden den er god og økologisk. Husk at booke bord her.


3. Leg og læring i ZOOLAB 

Hvor & Hvornår? ZOO / Hver dag

Dørene er netop åbnet til det smukke, nybyggede formidlingshus, ZOOLAB, i ZOO. Her kan ungere komme tæt på kryb og kravl, lære om dyr ved at lave stop-motion-film og gå på opdagelse i de skiftende temaudstillinger. Lige nu er temaet bænkebidere! I ZOOLAB kombineres leg og læring i superfine omgivelser, bestemt et besøg værd.


4. Byens børnelitteraturfestival 

Hvor & HVornår? Byens biblioteker / 30. august - 6. september

Hold øje med byens biblioteker, når Københavns børnelitteraturfestival "Vi elsker Bøger" fylder bibliotekerne med fine bogevents for byens mindste. Her fejres litteraturen og læselysten hos børn og unge. Glæd jer til alt fra Cirkeline-sjov og oplæsninger til Harry Potter-quiz og krea-workshops. Find programmet her.

LÆS OGSÅ: Byens gratis børneoplevelser


5. Lyserøde isvafler ved Kongens Have

Hvor? Unicorns & Rainbows, Kronprinsessegade 7

Mon ikke, ungerne vil smile ekstra bredt, hvis du lover dem en glimtende is i lyserød vaffel med det mest eventyrlige pynt på toppen? Det er netop, hvad du kan få hos Unicorns & Rainbows nye isbar ved Kongens Have - et absolut sommer-must! 


6. Legeplads med udsigt

Hvor & Hvornår? Emma Gads Vej 11, 2300 / Åbent hver dag fra 07-21

I Ørestad finder i en helt ny, lækker multibane oppe på et af kvarterets tage. Her kan I med en fin udsigt over byen lege max på banerne til basket, fodbold og hockey, hoppe løs på de små trampoliner eller få pulsen op på træningsstationerne.  


7. Farvestrålende klima-udstilling

Hvor & Hvornår? Louisana / Kører frem til 10. januar 2021

Oplev den japanske kunstner Tetsumi Kudo på Louisana, som i udstillingen Cultivation gør op med en verden i forfald. Gå på opdagelse i et slags laboratorie af mærkværdige vækstmiljøer og farvestrålende, groteske bud på en verden, hvor menneske, teknologi og forurenet natur smelter sammen. 

LÆS OGSÅ: De 7 kunstudstillinger i børnehøjde


8. Klatretur i Søndermarken

Hvor & Hvornår? Søndermarken / Book tid

Prøv mange forskellige klatrebaner i op til 11 meters højde i GOMonkeys nye klatrepark i Søndermarken, hvor børn fra 7 år kan være med. Her kan I svæve og klatre rundt i trætoppene og måske være heldige at få et glimt af Zoologisk Haves Savanne-dyr fra oven. 


9. Kæmpe-regnorme på Refshaleøen

Hvor & Hvornår? Copenhagen Contemporary  / Hver dag 10-18 frem til 20. december 2020.

Copenhagen Contemporary står klar med udstillingen "DO NOT TOUCH THE WORMS" af britiske David Shrigley. Her kan I opleve en skør, skæv og imponerende udstilling i hallerne på Refshaleøen, hvor en ordentlig bunke oppustelige regnorme er flyttet ind. 


10. Ungernes helte på Østre Gasværk

Hvor & Hvornår? Østre Gasværk / Fra 8. oktober - book billetter her.

Oplev Onkel Reje, Hr. Skæg og Motor Mille i stykket "Storm over Ramasjang" på Østre Gasværk til oktober. Forestillingen giver børnene et selvtillidsboost og troen på, at de er seje, stærke og helt uundværlige uanset, hvad de bringer med ind i en storm. Sikr jer billetter allerede nu.

LÆS OGSÅ: Brug byen: 5 nye legepladser i Kbh

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Dezeen (@dezeen) den

3 x oplevelser, vi glæder os til ... 

Flydende ø-park

Copenhagen Islands vil flyde rundt i Københavns Havn i 2021. De små træøer vil have forskellige funktioner og temaer som sauna-ø, stjernekigger-ø, grillfest-ø eller noget helt fjerde.

Biograf under åben himmel

Glæd jer til at nyde en film på toppen af Cinemateket, nemlig på deres nye 1700 kvadratmeter store tagterasse, som vil stå klar til næste år. Her er også planlagt en legeplads med filmelementer, Meyers cafe og meget mere. 

Nyt vandkulturhus på Papirøen

I 2021 kan I hoppe i bassinet i det 5000 kvadratmeter nye vand-kulturhus på Papirøen med tilhørende havnebad. Selve byggeriet kommer til at bestå af teglpyramider, der "svæver" på en let konstruktion af glas. 

 

Fotos: 1) DR  2) Ku.be, Mathias Vejerslev 3) ZOO, Neel Andreasen 4) Københavns Biblioteker 5) @homemade_normades 6) PR Bella 7) Tetsumi Kudo Cultivation Louisiana 8) GOMonkey 9) Stehanie Lau 10) Østre Gasværk, Miklos Szabo 11) Instagram/@Dezeen