Er der børn og barnlige sjæle i din familie, som trænger til et ordentligt adrenalinsus? Eller måske bare en hyggelig dag under åben himmel med softice, balloner og candy floss? Find det hele og mere til i Danmarks 10 fede forlystelsesparker!

1. Tivoli

Hvor: Vesterbrogade 3, 1630 København V

Vi lægger ud med en klassiker, som vi på ingen måde kan komme udenom. Hovedstadens hyggelige, gamle have, hvor familiehygge og adrenalinsus på alle måder går op i en højere enhed. Udvalget af forlystelser er bredt, og stemningen er magisk uanset, om det er forår, sommer, efterår eller vinter. 

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 15% rabat fra den 27. marts - 9. april

2. Djurs Sommerland

Hvor: Randersvej 17, 8581 Nimtofte

Er du voksen, midt imellem eller lille, er Djurs Sommerland det perfekte sted at tilbringe en sjov dag med familien. Der er forskellige "lande", der alle byder på de sjoveste forlystelser - og der er vitterligt noget for en hver smag og en hver alder. Desuden er der både vandland, minigolf, trampoliner og legepladser. 

LÆS OGSÅ: De 12 bedste dyreparker i Danmark

3. Bakken

Hvor: Dyrehavevej 62, 2930 Klampenborg

Besøg Pjerrot på Dyrehavsbakken nord for København. Han bor blandt sjove forlystelser, isbutikker i lange baner, og midt i Dyrehaven, hvor I kan tage på picnic med jeres medbragte madpakker. Måske er I heldige at hilse på et af havens mange dådyr, inden I suser tilbage i rutsjebaneland.

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 21% på turbånd

4. Tivoli Friheden

Hvor: Skovbrynet 5, 8000 Aarhus C

Smilets by er selvfølgelig heller ikke nærig med oplevelser, der giver store smil hos hele familien. En tur i Tivoli Friheden er et sikkert hit hos både store og små, der kan give den gas blandt boder, legepladser og de 40 sjove forlystelser, der er samlet i den ellers lille have midt i den jyske hovedstad.

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 15% fra den 1. april - 19. september

5. BonBon-Land

Hvor: Gartnervej 2, 4684 Holmegaard

Vandrotten, Klaptorsken og Hundeprutten - BonBon-Land har altid været kreative med navnene til deres forlystelser. Og det bliver de bestemt ikke mindre sjove af! Lad familiens små ride en rolig og hyggelig tur i Hestepærerne, mens de store og frygtløse bliver kastet rundt i Svend Svingarm. 

LÆS OGSÅ: De 12 sejeste actionoplevelser i Danmark

6. Legoland

Hvor: Nordmarksvej 9, 7190 Billund

De fleste børn elsker at lege med LEGO, og de vil helt sikkert også elske selv at blive en del af universet, når I besøger landet, der er bygget af LEGO. Næsten i hvert fald! Forlystelserne og omgivelserne er lavet så de passer perfekt ind i de forskellige LEGO-temaer, som for eksempel Ninjago og DUPLO. 

7. Sommerland Sjælland

Hvor: Gl. Nykøbingvej 169, 4572 Nørre Asmindrup

Sommerland Sjælland ligger på det vestlige Sjælland, og byder børnefamilier velkommen med en bred vifte af action, hygge og leg. Der er både rutsjebaner, gokarts, vandland, minilegeland, guldgravning og masser af muligheder for sjove aktiviteter i Amazonas jungle, der byder på alt fra safari til fiskesø.

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 20%

8. Fårup Sommerland

Hvor: Pirupvejen 147, 9493 Saltum

Landets Nordligste forlystelsespark er Fårup Sommerland, der ligger i naturskønne omgivelser mellem Blokhus og Løkken. Pak picnickurven og kombinér en hyggelig familiedag med de mere end 60 forskellige forlystelser, der garanterer høje skrig, store grin og kilden i maven for store og små!

LÆS OGSÅ: De 12 klatreparker i Danmark

9. Jesperhus

Hvor: Legindvej 30, 7900 Nykøbing Mors

Jesperhus er en forlystelsespark på Mors, der er meget mere end bare en forlystelsespark. Jesperhus byder nemlig også på et familievenligt feriecenter og en fin blomsterpark. Jungledyret Hugo er stedets maskot, og det sjove legeland i forlystelsesparken, er opkaldt efter hans to venner Zik og Zak. 

10. Brændesgårdshaven

Hvor: Højevejen 4, 3540 Svaneke

Bornholms svar på en forlystelsespark skal selvfølgelig også med på listen! Det er ikke de største og vildeste rutsjebaner, haven har at byde på, men der er plads til sjov og leg for hele familien i hyggelige omgivelser. Ro en tur på den lille sø, oplev sus i maven på svævebanen, hop helt op til himlen på de store hoppeborge, og plask løs i havens sjove vandland!

 

Fotos: 1) BAX, Tivoli, Bax Lindhardt 2) Djurs Sommerland 3) Bakken 4) Tivoli Friheden 5) BonBon-Land 6) Legoland 7) Sommerland Sjælland 8) Fårup Sommerland 9) Jesperhus 10) Brændesgårdshaven