Fredag den 13. oktober løber Kulturnatten endnu engang af stablen i København, og markerer starten på efterårsferien. Aftenen er proppet med fede oplevelser - også for børn.

kulturnattenLeg LEGO arkitekt på DAC

Hvor og hvornår: Dansk Arkitektur Center kl. 18-23
I år sætter DAC fokus på fotografi, som I vil kunne opleve et væld af i udstillingen ’Ramt af byen’. På aftenen kan I fremkalde jeres eget portrætfoto, få tips til at tage gode fotos og eksperimentere med at tage arkitekturfotos. Traditionen tro iniviterer DAC også indenfor til den populære familieworkshop "Leg LEGO® arkitekt". Her får ungerne til opgave at bygge den bygning de elsker allermest, og bagefter skal de forevige den i et foto og en plakat, som de får med hjem.

Filmisk gys, gru og (u)hygge

Hvor og hvornår: Cinemateket kl. 18-23
På Cinemateket kan ungerne få malet et klamt splattersår i ansigtet eller blive sminket som et monster af special effect-manden Doktor Gys (frem til kl. 22). I kan også lave en filmplakat med jer selv som hovedrolle, og få den med hjem som print eller fil. Derudover vil der være film for både børn og voksne i biograferne, i Videoteket og som Street Cinema, og de voksne kan høre foredrag, deltage i quiz mm.

Vikingeaften i Prinsens Palæ

Hvor og hvornår: Nationalmuseet kl. 18-24 (børneworkshop til kl. 21)
Oplev vikinger i stor stil, når Nationalmuseet slår dørene op på Kulturnatten. Palægården vil være lyst op af et fantastisk lysshow, og i Palæhaven vil der være madboder, bål og hyggeligt samvær. Der vil desuden være børneaktiviteter med vikingetema - børnene kan her lave halskæder og tage en tur i Børnenes Museum og høre vikingehistorier.

Peter panPeter Pan tur

Hvor og hvornår: Folketeatret kl. 18-22
På Kulturnatten kan hele familien komme med bag kulisserne og se kostumerne til forestillingen Peter Pan (indtil kl. 20) og besøge Folketeatrets smukke foyer. Det vil også være muligt at bestille en Peter Pan Pose med lækkerier (voksne: 85 kr. / børn 75 kr.) I børnenes pose vil der være en sandwich, chokoladetryllestav, grøntsags stave, juice og et Peter Pan program.

Brevskrivning og frimærketegneri

Hvor og hvornår: ENIGMA, kl. 18-23
På ENIGMA vil brevpapir, skriveværktøj, smukke konvolutter og porto ligge klar på Kulturnatten, så hele familien kan sende breve. Derudover kan børnene tegne deres egne frimærker i frimærkehjørnet, og få dem mangfoldiggjort med rigtige takker på - lige til at sætte på brevet. Københavns Postorkester vil sørge for musik, og museets personale fremviser alt fra Nimbus-motorcykler til kunstfærdige kærestebreve fra postens lange historie.

Quiz og ballet på Det Kongelige Teater

Hvor og hvornår: Det Kongelige Teater, Gamle Scene kl. 18-22
Ta' hele familien med i Det Kongelige Teater på Kulturnatten, på Gamle Scene vil der nemlig være masser af sjove aktiviteter for børn og barnlige sjæle. Hop f.eks. i et af teaterets mange kostumer, quiz med balletbørnene og se balletskolens yngste og ældste danse på scenen.

Glyptoteket
Rejs tilbage til oldtidens Ægypten

Hvor og hvornår: Glyptoteket kl. 18-24
Oplev Glyptotekets nye særudstilling "Farao. Magtens ansigt" på Kulturnatten 2017. Rejs 4.000 år tilbage til oldtidens Ægypten, og mød den mægtige farao, krokodilleguden og flodhesten. Byg en faraokrone med store flyveører, eller dans blandt marmorsøjler og romerske helte.

Næste stop: Rummet!

Hvor og hvornår: Tycho Brahe Planetarium kl. 18-24
Ta' med på rumrejse, når Tycho Brahe Planetarium på Kulturnatten to gange i timen fylder den store kuppelsal og tager jer med på en rumrejse til Solsystemets planeter. I udstillingen vil der fra kl. 18-21 være kreativt værksted for børn, hvor ungerne kan lave prik-prik stjernebilleder og farvelægge planeter, mens der vil blive spillet fed børnejazz.

Fællesspisning og musikteater

Hvor og hvornår: Børnekulturhus Ama'r kl. 17-19
Vær med, når Børnekulturhus Ama'r holder hyggelig Kulturnat med musikteater og fællesspisning med mad fra Øens Spisehus. ​Koncertfortællingen "Den brune kuffert" af Kunstfrø er for børn i alderen 4-7 år, og handler om at opdage de mange eventyr, der gemmer sig i lydene omkring os. Det koster 50 kr. for børn og 100 kr. for voksne.

Musikalsk spaghetti

Hvor og hvornår: Batidas Teaterhus kl. 17
Drop madlavningen og tag børnene med i Batidas Teaterhus på Kulturnatten. Kl. 17-18 serveres lækker, økologisk spaghetti med kødsovs til familievenlige priser. Bagefter (fra kl. 18) opføres Batidas teaterforestilling “Spaghetti” tilsat masser af musik og ketchup! Man er velkommen til at hænge ud i Batidas hyggelige lounge-cafe og nyde et glas rød/hvidvin eller saftevand efter forestillingen.

OBS: De angivne tidspunkter ovenfor er åbningstiden. Flere af aftenens arrangementer og workshops finder sted i bestemte tidsrum - orientér jer under hvert enkelt sted. 

PRAKTISK

Alle arrangementer i Kulturnattens program kræver Kulturpas. Et Kulturpas koster 95 kr., og du kan købe det i alle 7-Eleven butikker i hele Hovedstadsområdet samt på biblioteker og museer i København og på Frederiksberg.

★ Salget begynder den 2. oktober 2017, og Kulturpasset giver også adgang til fri transport med tog, S-tog, bus og metro i hele Hovedstadsområdet zone 1-99 fra kl.17 til kl. 05.

Børnepas er gratis og kun for sjov til alle børn under 12 år. Det er ikke nødvendigt for børn at have et børnepas for at deltage i Kulturnattens arrangementer. Børnepasset er ikke gyldigt som billet i bus, tog og metro.

LÆS MERE OM KULTURNATTEN HER.

kult

Foto: 1. Sattrup & Høst 2. Folketeatret, Gudmund Thai. 3. Glyptoteket 4. Sattrup & Høst

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.