2. DEC 2023 - 17. DEC 2023

Jul på Frilandsmuseet

Jul som i de gamle dage
Tag med på en nostalgisk tidsrejse i museets mange huse og gårde og få et indblik i, hvordan julen blev fejret i de gamle dage. Kom med indenfor og se de smukke juletræer, der bugner af historisk julepynt fra museets enestående samling og nyd julemagien når træerne lyser op i vintermørket. Tag også forbi Herregården, hvor herregårdsfamilien og deres tjenestefolk er i fuld fart med forberedelserne inden gæsterne kommer til den store juletræstænding kl. 15.00. Der er selvfølgelig også aktiviteter på programmet. Du kan tage plads i det lune halm og lave julepynt af halm eller farve dit eget julelys.

Juleteater med Drillenissen
Museets populære teaterstykke drillenissen vender selvfølgelig også tilbage. Teaterstykket er for hele familien og det kan få selv den mest juletrætte type til at trække på smilebåndet og børn til at bryde sammen af grin. Stykket spilles hver dag kl. 11.30, 12.30 og 14.00

Smag på julen
Der er travlt på herregården, hvor duften spreder sig fra brændekomfuret, når der bliver bagt traditionelle julesmåkager. Her kan I følge med i juleforberedelserne og, hvis du er heldig, smage på julelækkerierne.

I madboderne kan sulten blive stillet med en saftig økologisk flæskestegssandwich eller risengrød. Gæster med en sød tand kan også glæde sig til småkager, honningkager, brændte mandler, kandiserede æbler, æbleskiver, gløgg og varm kakao. Bagehuset byder på kaffe, kakao, kanelsnurrer og friskbagte boller.

Oplev jul og Luciaoptog efter lukketid
Igen i år holder museet aftenjul d. 13. december. Oplev museet efter solen er gået ned, hvor de mange julelys lyser de pyntede huse op. Vær også med til at synge julen ind med museets luciakor og kom med på omvisning i de gamle huse oplyst af stearinlysets skær.

Kategorier

Tidspunkter

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben