Slip sanserne løs på Willumsens Museum

I den nordligste del af Fjordlandet gemmer der sig alt fra yndige slotte til hyggelige havne. Og så er der også plads til en kunstnerisk oplevelse for hele familien på Willumsens Museum, hvor der altid er sjove aktiviteter og udstillinger for børn.

Foto: Willumsens Museum
8. december 2022
Af Stephanie Mielnicki

Annonce i samarbejde med Visit Fjordlandet

Foto: Willumsens Museum

Alkymistens Laboratorium

Willumsens Museum gør de meget ud af at give børnene et positivt møde med kunstens verden. Blandt andet gennem familiesøndage, kreaevents og udstillinger for børn.

I øjeblikket kan I opleve udstillingen Alkymistens Laboratorium. Her kan I gå på opdagelse, og blive klogere på, hvad en alkymist gemmer i sine skuffer, hvilke planter, der kan helbrede og hvilke, der er giftige, hvad farvepigmenter er lavet af og meget mere. I bliver kort sagt inviteret på en opdagelsesrejse ind i alkymiens forunderlige verden. Se billeder fra udstillingen her

Foto: Willumsens Museum

Farveeksplosion og sanseindtryk

Museet er et bombardement af skulpturer, malerier og keramik i alle regnbuens farver - lige til at stimulere sanserne hos både børn og voksne. J.F. Willumsen beskæftigede sig nemlig med stort set alle kunstmedier - både maleri, skulptur, grafik, fotografi og arkitektur. Og fælles for de mange kunstformer var hans sans for farver, former og fortællinger. Gå helt tæt på de mange værker, og undersøg, hvilke materialer, der er brugt, hvordan de er brugt, og hvordan de adskiller sig fra hinanden.

Foto: Willumsens Museum, foto: Merethe Nordjordet 

En tur i caféen, butikken og haven

Når I er mættet af farver og indtryk, kan I gå i caféen og få en forfriskning, eller i butikken efter en lille souvenir, I kan tage med hjem til værelset. Den lille butik byder på mange kreative sager som for eksempel farveblyanter og fine kunstbøger.

Uden for museet finder I den hyggelige have, hvor I med fordel kan gå en lille tur, inden I vender snuderne hjemad.

Foto: Willumsens Museum

Flere oplevelser i Frederikssund

Udover Willumsens Museum, byder den nordligste del af Fjordlandet på mange andre skønne oplevelser for hele familien. Besøg slottene Selsø Slot og Jægerspris slot og slotspark, eller hop en tur tilbage i tiden og oplev Frederikssund Vikingespil og Frederikssund Vikingeboplads. I kan også gå på opdagelse i Danmarks største kollektiv, Svanholm Storkollektiv, eller blive klogere på forholdet mellem mennesket og fjorden på Frederikssund Museum ROMU. Der er desuden nogle dejlige naturoplevelser i området - kig forbi Nordskoven og De tusindårige ege eller Nationalpark Skjoldungernes Land. Læs mere om de mange oplevelser i Frederikssund her.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben