Tivolimagi: Oplevelser der ikke kræver turpas

En tur i Tivoli behøver ikke være den helt store familieudflugt. Med et årskort i hånden kan I svinge forbi Tivoli, ligeså meget I vil - også på hverdage, hvor I kan mærke magien i de små og ofte oversete oplevelser.

Foto: Lasse Salling
8. november 2023
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Vi guider jer til alt det eventyrlige, I kan opleve i Tivoli - og som slet ikke kræver turpas. Med et årskort i hånden, kan Tivoli f.eks. erstatte eftermiddagsturene på legeplads. 

Foto: Tivoli / Anders Bøggild

Magisk Jul i Tivoli

Glæd jer til at sparke julen i gang med en tur i Tivoli, som fra den 19. november står klar med funklende julelys og et væld af juletræer, pynt, nisser og en helt unik stemning. I den gamle have kan I skøjte løs på den 350 m2 store, nye skøjtebane, gå på opdagelse i Nisseværkstedet, se den eventyrlige ballet "Snedronningen" eller blive benovede over den fascinerende Nordlys-installation. Børnene kan også besøge selveste Julemandens Hus, I kan lade jer friste af de mange juleboder, nyde de over 1 million LED-lyspunkter, forsyne jer med duftende julelækkerier og meget, meget mere.

Hvornår? 19. november - 31. december

✔︎ Med Børn i byen Klubben sparer I 15% på entre, årskort og Tivolikort i Tivoli uge 47-48

Foto: Caroline Hemmingsen

Hils på fiskene i Tivolis store akvarium

Vidste I, at Tivolis Koncerthus gemmer på et 30 meter langt tropisk koralrevsakvarium? Her kan I opleve over 100 forskellige fiskearter, heriblandt hajer, rokker, muræner og et væld af farvestrålende koralrevsfisk. Ungerne vil uden tvivl kunne få lang tid til at gå med at spotte fisk i det store akvarium.

Bemærk: Det koster 50 kr. at besøge akvariet.

Hvornår? Altid

Foto: Anders Bøggild

Spis aftensmad i Tivoli

Spring madlavningen over og spis aftensmad i Tivoli. Her er et hav af muligheder for sultne børnefamilier. Fra streetfood i Tivoli Food Hall, italiensk på Mazzoli's, asiatisk på Wagamama eller sushi på Sticks 'n' Sushi. I kan også prøve Tivolis flæskestegssandwichs!

Hvornår? Altid

Foto: Caroline Hemmingsen

Besøg Bolchekogeriet

Ungerne vil elske et besøg hos det nostalgiske Bolchekogeri i Tivoli. Butikken, der drives af Almuegaarden, laver de lækreste håndlavede bolcher, og er indrettet i det sødeste lille hus med skakternet gulv og gammeldags interiør. Her kan I både blande jeres egne bolcher, købe færdige poser og store slikkepinde, mums!

Hvornår? Altid

Foto: Lasse Salling

Hurlumhej i Skærsilden

Kender I Skærsilden? Godt gemt i Smøgen ligger et vaskeægte hurlumhej-hus fuld  af sjove og udfordrende aktiviteter for børn og barnlige sjæle. Prøv kræfter med tangotrapper, evighedshjul, hængebroer og rutsjebaner, og træn jeres motorik i det skøre og skæve univers. Lige udenfor Skærsilden finder I også de sjove spejle, der forvrænger jeres spejlbilleder - dét er sjovt!

Bemærk: Det koster 50 kr. at besøge Skærsilden

Hvornår? Altid

Foto: Lina Ahnoff

Oplev Flora og Rasmus Klump

Når I besøger Rasmus Klumps Verden kan I også glæde jer til møde Rasmus Klump og hans gode ven gartneren Flora, der underholder foran huset i Tivoli. De søde små forestillinger er et hit hos børnene, og efterfølende kan I måske få krammere og high-fives.

Hvornår? Som udgangspunkt alle dage kl. 12, 13, 14, 15, 16 og 17 

Foto: Monstrum

Leg i Rasmus Klumps Verden

Et besøg i Rasmus Klumps verden er en klassiker, når man besøger Haven med børn. Her kan I alle dage lege løs på hængebroer, rutsjebaner, kravlerør og meget andet. Området er delt op i to sektioner: et for de helt små, hvor man lander blødt, hvis man skulle falde på halen, og et område til de lidt større, der gerne vil udfordres. I kan også spise medbragt mad på området, eller snuppe en lun pandekage fra Pandekagehuset. Har I helt små børn, kan I også varme flaske og babymad i mikroovnen, amme i bløde stole samt pusle i fine omgivelser.

Hvornår? Altid

Foto: Anders Bøggild

Spil på Galoppen

For en flad 10'er kan I prøve et spil på den ikoniske galopbane. Her skal I skyde bolde afsted hurtigt og præcist, så netop jeres hest kommer først i mål. Jo flere bolde I rammer med, jo hurtigere ridder hesten. Der er ingen aldersbegrænsning, så alle børn kan være med. I kan også svinge forbi Smøgen og prøve andre sjove spil - måske I vinder en bamse eller kæmpe Toblerone?

Hvornår? Altid

Foto: Caroline Hemmingsen

Gå på opdagelse i Kina

Når I besøger Tivoli, må I ikke gå glip af det kinesiske område, som er indrettet under og omkring Dæmonen. Når I passerer de kinesiske porte, er det som at træde ind i en helt anden verden. En verden af røde lanterner, drager, bambus og forårsruller - det føles helt som at være i Kina! Et stenkast derfra finder I også det Japanske Tårn, som især er et magisk syn om aftenen, når alle lamperne lyser.

Foto: Lasse Salling

Spot en påfugl

Vidste I, at der bor påfugle i Tivoli? Den pragtfulde fugl vil uden tvivl begejstre ungerne - især hvis den slår sin imponerende hale ud, men vær forberedt: de kan skrige virkelig højt, så hold afstand, hvis I er afsted med små børn. Påfuglene går frit rundt i Haven, og kan oftest findes ved Plænen, foran Koncerthuset eller ved Nimb.

Hvornår? I sommerhalvåret

Foto: Caroline Hemmingsen

Candyfloss - den ultimative Tivoli snack

Spundet farvestrålende sukker hænger uløseligt sammen med forlystelsesparker og cirkusser - og I Tivoli kan I selvfølelig også sætte tænderne i sød candyfloss. Ungerne elsker det, måske på grund af sukkerstadsets volume og farve, så det vil uden tvivl pifte deres Tivoli-besøg op! I kan købe candyfloss i Sukkerskyen, som ligger lige ved siden af den gamle rutsjebane.

Hvornår? Altid

Foto: Caroline Hemmingsen

Fiskefodring i Tivolisøen

Vidste I, at der på broen over Tivolisøen er opstillet automater med fiskefoder? Her kan I for en 5'er trække fiskefoder, så I kan fodre søens store karper. Det er en sjov oplevelse at se karperne flokkes om maden.

✔︎  Med Børn i byen Klubben får du 15% på entré, Turpas og Tivolikort fra 1.-15. april

Godt at vide
  • Det er muligt at leje både trækvogne og klapvogne for 50 kr. i Servicecentret
  • Man kan også købe id-armbånd til børn til 25 kr. i Servicecentret
Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben