Årets ildsjæl

Her kan du stemme på de 5 nominerede i kategorien "Årets ildsjæl" til Børn i byen Prisen 2023.

26. oktober 2023
Af Stephanie Mielnicki

Årets ildsjæl er en virksomhed eller person, der gør en forskel for børnefamilier gennem velgørende og/eller frivilligt arbejde. Du kan læse om de nominerede og afgive din stemme her på siden frem til d. 26. oktober. 

Afstemningen er slut. Vinderen afsløres den 5. november på Arbejdermuseet og her på bornibyen.dk umiddelbart efter.

Foto: Legeheltene

Børneulykkesfonden (Legeheltene)

Legeheltene arbejder for at skabe aktiv leg og bevægelse for indlagte og udsatte børn i Danmark. De skaber et frirum fra sygdom med plads til store armbevægelser, tumlelege og fællesskab – og med plads til at være barn igen. De har flere end 30 Legehelte ansat og er til stede på 33 børneafdelinger i Danmark.

Foto: Børns Vilkår

Børns Vilkår (Børnetelefonen)

Døgnet rundt kontakter børn og unge BørneTelefonen med det, de synes er svært. Når venskaberne slår gnister, forelskelsen fylder, eller når livet gør så ondt, at de ikke har lyst til at være her længere.  Men hver dag sidder frivillige rådgivere klar til at trøste, hjælpe eller bare lytte. De 850 frivillige er hjertet i Børns Vilkår – og det ville ikke være muligt at hjælpe så mange børn og unge uden dem. Børns Vilkår driver BørneTelefonen og ungerådgivningen HØRT, hvor børn og unge hver dag kan få rådgivning om stort og småt. Det gør vi, fordi ingen børn skal stå alene med deres problemer.

Foto: Danske Hospitalsklovne

Danske Hospitalsklovne

Danske Hospitalsklovne arbejder for at styrke indlagte børns livsglæde og livsmod, så de bedre kan stå sygdomsforløbet igennem. De møder og anerkender barnet der, hvor det er. I angsten, i glæden, i kedsomheden. Hospitalsklovnen deler sin styrke med barnet og giver, hvad der er behov for. For mange børn kan klovnen blive en tryg hånd at holde i, når livet på hospitalet gør ondt. Og et anker at vende tilbage til.

Foto: Michella Meier-Morsi

Michella Meier-Morsi

26 ugers udvidet barsel til tvillingefamilier og et opgør med forsikringsselskabernes ulovlige kønsdiskrimination af gravide og nybagte mødre er bare noget af det, Michella Meier-Morsi har kæmpet for de sidste par år. Kvinders og familiers rettigheder ligger tvillinge- og trillingemoderens aktivistiske hjerte meget nært. Hun mener, at hvis man har fået en stemme, så skal den bruges på noget vigtigt – og nu har hun været med til at ændre lovgivningen for flerlingefamilier i Danmark. 

Foto: Ole Mortensen

Susanne Vognstrup

Susanne Vognstrup er Eventyrteatrets grundlægger og daglige leder, og har været det siden begyndelsen i 1991. Derudover er hun bestyrelsesmedlem i ”Den frie Danske gruppe for esoterisk filosofi, terapi og forskning”, forhenværende bestyrelsesmedlem i Børnehjælpsdagen fra 2000 til 2010, og nu medlem af Lillebrorprisens priskomite. Susanne blev i 2011 også Ridder af Dannebrog.

Stem på de nominerede i de øvrige kategorier

Ud over "Årets ildsjæl" kan du stemme på de nominerede indenfor følgende kategorier:

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben