Årets bæredygtige initiativ

Her kan du stemme på de 5 nominerede i kategorien "Årets bæredygtige initiativ" til Børn i byen Prisen 2023.

22. august 2023
Af Stephanie Mielnicki

Årets bæredygtige initiativ er et tiltag, der arbejder for en grønnere og mere klimavenlig verden, og som inspirerer børnefamilier til at leve mere bæredygtigt.

Fill out my online form.

Du kan læse om reglerne for afstemningen her.

Foto: Børneloppen

Børneloppen

Børneloppen er Danmarks første loppesupermarked for børnefamilier. Hver butik har desuden et legerum, og hele familien er velkommen til at kigge forbi. Uanset om du leder efter en barnevogn, klapvogn, børnetøj til billige penge eller udstyr til nyfødte, er Børneloppen helt sikkert et kig værd.

Foto: Aarstiderne

Aarstiderne

Hos Aarstiderne har de en ambition om at levere måltidskasser med smagfulde og varierede måltider, som hele familien kan spise med på. De laver nye opskrifter hver uge med sæsonens bedste økologiske råvarer, så aftensmaden både er spændende for store og små smagsløg. Opskrifterne er tilmed så nemme, at børnene sagtens kan være med i køkkenet

Foto: Reshopper

Reshopper

Reshopper har gennem et årti har været børnefamiliernes foretrukne markedsplads over mobilen, og er brugt af mere end 250.000 forældre i hele Danmark til køb og salg af brugte børneting. Nu har appen taget skridtet videre ud i byrummet og skaber fremtidens cirkulære koncept med egne fysiske butikker i hele landet med overskudsvarer fra tidligere kollektioner, restpartier samt secondhand. Efter brug kan det sælges via Reshopper igen og igen.

Naturfamilier

Naturfamilier er et fællesskab, der forbinder dig med andre familier i dit lokalområde, så I kan tage ud i naturen sammen. Når du har tilmeldt dig, vil du blive inviteret ind i en Facebookgruppe, hvor du kan invitere andre med i naturen eller selv blive inviteret i naturen og dele oplevelserne med de andre i gruppen. Naturfamilier er en del af Danmarks Naturfredningsforening.

TooGoodToGo

Too Good To Go er en app-baseret tjeneste, der arbejder for at bekæmpe madspild ved at forbinde brugere med restauranter, caféer, supermarkeder og andre fødevarevirksomheder, der har overskudsmad. Brugere kan gennem appen købe mad til nedsatte priser, som virksomhederne ellers ville smide ud. Dette reducerer madspild, hjælper virksomheder med at mindske omkostningerne ved bortskaffelse og giver brugerne adgang til kvalitetsmad til lavere priser.

Stem på de nominerede i de øvrige kategorier

Ud over "Årets bæredygtige initiativ" kan du stemme på de nominerede indenfor følgende kategorier:

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben