På besøg i BonBon-Land - med genopstået slikkepindetradition og nyt lasergame

Børn i byen har besøgt den sydsjællandske forlystelsespark BonBon-Land, der i år har genoplivet den nostalgiske lav-selv-slikkepinde tradition samt krydret forlystelsesudbuddet med et nyt lasergame!

Foto: Caroline Hemmingsen
12. januar 2023
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Inviteret af BonBon-Land

Gensynsglæde og slikkepinde som i gamle dage

Klokken nærmer sig middagstid, da vi ankommer til BonBon-Land på en mild lørdag i maj måned. Afsted er vi to voksne, et par teenagere og en lille én på knap to år. Forlystelsesparken er en gammel kending, som flere af os har besøgt siden barnsben, og ankomsten fylder os derfor med gensynglæde. Af samme grund bliver vi også helt nostalgiske, da vi ved indgangen modtager beskeden om, at BonBon-land har genoplivet muligheden for at lave sin egen slikkepind - præcis som i de gode gamle dage. Parken har i år indgået et samarbejde med Møn Bolcher, så man for en flad 20'er kan smutte forbi Slaraffenland og forme en klump lun bolsjemasse på en udleveret pind. Det lyder nemt, men man skal være hurtig, inden bolsjemassen stivner! Det lykkes os at få kreeret fine jordbærslikkepinde, uden brændte naller, og især den mindste er godt tilfreds med at få stukket sin allerførste sukkerpind i hånden - og så endda inden frokost.

Sprøde fritter og skarpe pistoler

Sulten kan vi dog ikke ignorere, så efter et par forlystelser, sætter vi kurs mod Cowboygrillen, der er at finde i Cowboybyen. Vi er dog ikke de eneste med knurrende maver, så køen er lang. Heldigvis er vejret godt, der er ledige borde og stole, og den mindste er stadig travlt optaget af sin slikkepind - phew! Da vi får vores bestilte burgermenuer, overrasker de positivt: fritterne er sprøde, vegetarburgeren velsmagende, og teenageren udbryder: "De her nuggets smager rent faktisk af kylling!". Da vi har spist, er vi alle propmætte, og har fornyet energi til at udforske resten af parken. Inden vi forlader Cowboybyen, sender vi dog teenagerne ind i årets nyhed: Prærie Expressen. En forlystelse, der er baseret på et lasergame, hvor det gælder om at skyde togrøvere i det vilde vesten, og samtidig dyste mod hinanden i, hvem der kan skyde flest. Et godt tip er dog ikke at holde med begge hænder på pistolen, som den ene teenager fejlagtigt får gjort, så skærmer man nemlig for laseren og rammer absolut intet. Den anden teenager har dog mere held, og pistolen vibrerer livligt, hver gang hun rammer et objekt. Selvom kun halvdelen af testpersonerne havde succes, var det en sjov oplevelse, og især konkurrenceelementet tiltalte dem.

Leopardkrammer og wauw-softice

Efter teenagernes tur i det vilde vesten, deler vi os op. De store børn går benhårdt efter de vilde forlystelser, såsom Vildsvinet og Svend Svingarm, mens den knap to-årige holder sig til legepladser og de rolige forlystelser Blæksprutten og Søløven, ifølge med os voksne selvfølgelig. Den lille får også julelys i øjnene ved mødet med en af parkens udklædte dyr, en leopard, der gavmildt deler krammere ud. Det er en stor oplevelse for den lille gæst, at få lov at kramme sådan et stort fantasidyr, der ellers kun plejer at eksistere på hendes tv-skærm. Eftermiddagsisen er også en stor oplevelse. Softicen der bestilles i en kop, formet som en af BonBon-Lands mågeklatter, udløser både "wauw" og smil over hele femøren. BonBon-Land er uden tvivl et hit hos de allermindste, og vi er sikre på, at denne begejstring kun vil vokse med børneårene, da forlystelsesmulighederne selvsalgt gør det samme. Og endnu bedre: BonBon-Land tåler altid et genbesøg, det er de medbragte teenagere, der lystigt prøver forlystelser fra deres barndom, et levende bevis på!

Læs mere om BonBon-Land her.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben