Mærk julemagien i Fjordlandet – kun 30 minutter fra Kbh

Tag familien med til Roskilde, Lejre og Frederikssund og oplev en eventyrlig jul. Vi har udvalgt 10 magiske oplevelser til jer lige her.

Foto: Fjordlandet
8. december 2022
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Artiklen er bragt i samarbejde med Fjordlandet 

Se Fjordlandets store juleguide her

Foto: Ryegaard jul

Jul på Ryegaard

 Tag familien med til julehygge på Ryegaard - her får I nostalgi for alle pengene! Glæd jer til at snuse rundt blandt delikatesser og specialvarer på julemarkedet i Kørestalden, varm jer på gløgg og stil den søde tand med æbleskiver i Brandsprøjtehuset. I kan også hoppe ombord på hestevognen, der kører jer ud i den smukke vinterskov, hvor I kan fælde jeres eget juletræ - så bliver det vist ikke mere filmisk og magisk!

Hvor? Brandsprøjtehuset, Munkholmvej 377, 4060 Kr. Såby
Hvornår? Lørdage og søndage kl. 10-16 fra den 26. november - 18. december
Pris? Gratis adgang (hestevogn 50 kr. pr. person)

Foto: Ole Malling, Hvalsoe, Denmark

Jul i Sagnlandet Lejre

Besøg Sagnlandet Lejre, når det bliver forvandlet til et sandt juleunivers fra årets første adventsweekend. Her kan I opleve julen gennem tiderne, og tage familien med på en tidsrejse helt tilbage til den sene jernalder og tidlige vikingetid og helt frem til 1800-tallets juletraditioner.

Hvor? Sagnlandet Lejre
Hvornår? Adventsweekender: 26. og 27. november / d. 3. og 4. december / d. 10. og 11. december kl. 11-16

Foto: Jakob Caspersen

Julemarked i Lützhøfts købmandsgård

I kan også rejse tilbage til år 1920, når Lützhøfts Købmandsgård inviterer indenfor til gammeldags julemarked. Her er kan hele familien komme med på hestevognstur, varme sig på glögg og gammeldags æbleskiver i caféen og lave hjemmelavet julepynt. Købmandsbutikken er også et besøg værd i sig selv - butikken er nemlig indrettet, som den var for 100 år siden!

Hvor? Lützhøfts Købmandsgård
Hvornår? 3. december kl. 11-15
Pris? Gratis adgang 

Foto: Selsø Slot

Jul på Selsø Slot

Også på Herregårdsmuseum Selsø Slot kan I få et ordentlig skud julestemning, når der inviteres indenfor til en stemningsfuld jul med historier om julen i gamle dage og dans om juletræet i den smukke Riddersal. Her kan I bl.a. gå på opdagelse på slottet og besøge det autentiske middelalderkøkken med ild i pejsen, varm glögg og æbleskiver. Bind også jeres egen julekrans udenfor, hvor der vil være halm og gran til rådighed - medbring selv saks og ståltråd.

Hvor? Selsøvej 30A, 4050 Skibby
Hvornår? Lørdag d. 10. og søndag d. 11. dec. kl. 10-15
Pris? Billetpris inkl. entré, et glas gløgg/varm saft og 3 æbleskiver: 100 kr. for voksne og 50 kr. for børn + gebyr.

Foto: Vikingernes Lysfest og vintermarked

Vikingernes Lysfest og vintermarked

Tag familien med, når Frederikssund Vikingespil inviterer til lysfest og vintermarked - et anderledes julemarked, end det I kender! Her kan I prøve kræfter med bueskydning, få trækture på heste samt opleve lysene blive tændt i træerne på Midgård og på pladsen. I kan også varme jer på suppe i Langhuset, og nyde skønne vikingesange og Solhvervstalen.

Hvor? Kalvøvej 26, 3600 Frederikssund
Hvornår? Lørdag den 10. december 2022 kl. 12.30-17

Foto: Jul på Tadre Mølle

Hyggeligt julemarked på Tadre Mølle

Oplev julen på den gamle vandmølle i Elverdamsdalen! Her vil markedsboder bugne med håndlavede og unikke kvalitetsprodukter, og hele familien kan sætte tænderne i vafler og andet godt. Glæd jer til gode gaveideer, stemningsfulde smagsindtryk og duften af gløgg.

Hvor? Tadre Mølle
Hvornår? 4. december kl. 10-16
Pris? Alm. entré. 35 kr. for voksne. Børn og unge under 18 år: Gratis.

Foto: Jul på Færgegården

Jul og nostalgi på Frederikssund Museum, Færgegaarden

Også på Færgegården på Frederikssund Museum kan I opleve julen, som den føltes, duftede og smagte i gamle dage. Her kan I bl.a. lave jeres eget kalenderlys, historisk julepynt og være med til at plyndre juletræet kl. 11.30. Udenfor på gårdspladsen kan I købe juletræer, æbleskiver og varme drikke - mums!

Hvor? Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris
Hvornår? Lørdag d. 10. og søndag d. 11. december kl. 11-15
Pris: Børn 0-18 gratis, voksne 50 kr. Billetbestilling nødvendig. 

Foto: Musicon

Julemarked på Musicon

Er I på udkig efter et mere moderne julemarked? Så skal I sætte kurs mod Musicon - Roskildes urbane og eksperimenterende bydel. Her vil den rå betonhal ved RAGNAROCK Rockmuseum blive omdannet til et hyggeligt marked med masser af unikke produkter, kunsthåndværk, smykker og juleting. På Søjlepladsen udenfor, kan I også købe mad og drikke.

Hvor? Musicon
Hvornår? 3.-4. samt 10.-11. december kl. 10-16
Pris: Gratis adgang 

Foto: Ryegaard Jul

Hent jeres juletræ i Fjordlandet

Findes der noget hyggeligere end at hente og fælde sit eget juletræ? Næppe! Tjek Ryegaard Gods, hvor I kan tage med hestevogn ud og hente et juletræ, eller hop ombord på Hedeland Veteranbane, når veterantoget sætter kurs mod juletræer i Hedeland Naturpark. I kan også besøge Herthadalens gårdbutik, der både sælger juletræer, gløgg, kakao og æbleskiver eller kigge forbi Dyssegaardens juletræsplantage, hvor I kan fælde eller vælge mellem Nordmannsgran og rødgran og ligeledes nyde varmt at drikke og sødt til ganen.

Tjek også guiden til steder, hvor I kan få juletræet med hjem

Foto: Marie Louise Munkegaard

Smag på julen i Fjordlandet

Vil I gerne holde julefrokost i Fjordlandet? Eller skal I blot smage lidt på julen sammen som familie? Så er der heldigvis også masser af muligheder for dét i Fjordlandet. Tag f.eks. et kig på den hyggelige butik og julecafé Dejlighed, hvor I bl.a. kan nyde ris a’la mande, julekager og juleboller, og hvor ungerne kan få en træktur på en pony. Er I mere til 5-retters julemenu, åben cocktailbar og live jazz, er Herthadalen noget for jer!

Tjek også guiden til steder, I kan spise en skøn julefrokost eller smage på julen i Fjordlandet

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben