Hyggelig læsning for store og små

Foto: Alberte Cornelius
22. november 2022
Af Alberte Cornelius

Foråret er kommet, og findes der noget mere hyggeligt end at sidde i forårssolens stråler og læse? Vi har udvalgt sæsonens nyheder til jer, hvor der både er læsning for de store og de små. Der er både til de eventyrlystne, og når solen er ved at gå ned, er der godnatlæsning for de mindste. 

Denne guide er bragt i samarbejde med forlagene Politiken, Alvilda, Gads Børnebøger og Gyldendal.

I samarbejde med Gads Børnebøger, Alvilda, Gyldendal og Politikens Forlag har vi udvalgt fire bøger, der hver især fylder påskeferien med læseglæde. God læselyst fra os. 

EventyrbogenEventyrbogen 

Eventyrlig og gennemillustreret højtlæsning for hele familien i påsken. "Eventyrbogen" indeholder 25 af de allerbedste, klassiske folkeeventyr i skøn forening med 175 fantastiske farvetegninger. Eventyrene er genfortalt i deres fulde længde og nænsomt bearbejdet i et moderne sprog, så hele familien kan være med. Her er både kendte eventyr som ”De tre Bukke Bruse” og mindre kendte som ”Prinsessen på glasbjerget”.

Eventyrene er tegnet og fortalt af Peter Madsen, som er kendt for tegneserien ”Valhalla” og billedbogsserien ”Troldeliv”.

Køb bogen her

Sigurd fortæller om naturvidenskabSigurd Barrett: Sigurd fortæller om naturvidenskab

Kan du forklare dit barn, hvorfor en blyant falder på gulvet, når man giver slip på den? Eller hvordan livet på jorden opstod? Det kan Sigurd! Med tilhørende sange, film, brætspil og aktivitetsbog tager Sigurd Barrett os med på en rejse ind i den naturvidenskabelige verden og forklarer os på en måde, så hele familien kan være med, alt, hvad vi ved om vores verden – lige fra solsystemet og livets opståen til naturlove og kroppen.

Køb bogen her

Bluey godnathistorieGodnat flagermus

Bluey, Bingo og far kigger på flagermus ude på terrassen, inden pigerne skal i seng. Bluey vil ikke i seng, hun vil være oppe hele natten ligesom flagermusen. Hvad møder hun mon på sit drømme-natte-eventyr?

"Godnat flagermus" er en billedbog, der bygger på en af episoderne fra tv. Bluey vises både på DR Ramasjang og Disney+. Godnat flagermus er en af de tre bøger i serien om Bluey. Du kan f.eks. også læse "Stranden" og lege med klistermærkebogen "Mød Bluey". 

Køb bogen her

FødelsdagsønsketFødselsdagsønsket der blev stjålet

Charlie har ét meget vigtigt ønske, men det har fætter Carl stjålet ved at puste alle fødselsdagslysene i lagkagen ud. Der er heldigvis andre muligheder, hvis man dog bare kunne finde en lykkemønt, en firkløver, eller blive ramt af en fugleklat. Men man bliver åbenbart kun ramt af lorten – og lykke – når man ikke har brug for den. Fødselsdagsønsket der blev stjålet er en hjertevarm og sjov fortælling om forældre, der kan være svære at styre.

Af Sophie Souid og Anne Louise Laugesen

Køb bogen her 

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben