Kanotur, klatrebaner og 10 andre sommeroplevelser for hele familien

I Næstved venter oplevelser for hele familien - her kommer 10 gode bud på, hvordan I sammen får en uforglemmelig sommer.

Foto: Ro afsted i kano på Danmarks 5. største å, Susåen / Frame & Work
25. maj 2023
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Artiklen er bragt i samarbejde med Sydsjælland & Møn

Kom højt til vejrs på klatrebanerne Gavnø Go Fly /  Mads Tolstrup

Fuld fart frem

Kan det ikke gå hurtigt nok for ungerne derhjemme? Så vil de elske en tur i BonBon-Land. Bliv slynget helt tilbage i sædet, når Hundeprutten slår turboen til, mærk vinden i håret, når Svend Svingarm giver en snurretur, og få en kold skyller ombord på Bæver Rafting. Skulle familiens mindste få brug for en lille pause fra forlystelserne, så sæt jer til rette ved scenen, og oplev det spritnye sommershow, der løber af stablen mellem den 8. juli og 6. august. Gå heller ikke glip af Trylle Tims magiske tricks.

Har du en lille Spiderman-fan eller Klatretøs på hjemmefronten, så tag en tur til Gavnø Go Fly. Her kan I komme højt til vejrs i trætoppene og prøve kræfter med alt fra svævebaner, klatrenet og hængende platforme. Hverken du eller de små behøver at være tip-toptrænede klatreeksperter for at få en sjov dag hos Gavnø Go Fly, for der er forskellige baner i forskellige niveauer, så selv de helt små ned til treårsalderen kan være med.

Leg i vandkanten på den børnevenlige strand i feriebyen Karrebæksminde / Tue Schiørring Fotografi

Vandhundens paradis

Vi sejler op ad ååeeeen! Og så kan I helt selv vælge, om I vil drøne afsted i en kajak eller tage en mere afslappende tur i en kano, som I kan leje hos Slusehuset og Suså Kano & Kajak. Slusehuset ligger ti minutters gang fra Næstved centrum, lige ned til Susåen. Det er let at komme til det gamle bindingsværkshus, snuppe en kano og tage på eventyr. Slusehuset har redningsveste til hele familien, også de mindste, så I trygt kan tage af sted sammen. Når I har udforsket den vilde natur, så er det tid til en forfriskning! Slusehuset har 15 forskellige slags is i vaffel eller bæger.

Sommervejr rimer på stranddukkert. Karrebæksminde nær Næstved har en af Sjællands mest populære badestrande, som i mange år har haft det blå flag. Det betyder, at badevandets kvalitet er helt i top. I sommerperioden er der livreddere på den børnevenlige sandstrand, så børnene trygt kan soppe rundt i det klare vand. Køl ned med en kæmpestor is fra Enø Bageri, som ligger lige i nærheden, og stil sulten med en lækker hjemmelavet pizza eller smørrebrød fra Stejlepladsens madmarked, hvor I finder streetfood fra alle verdenshjørner.

Sæt tænderne i en saftig burger på Stacy’s Diner / Stacy’s Diner

Særlige spisepauser

Is og streetfood på stranden er skønt, men I kan også rykke frokosten ud på vandet. MarineEvent udlejer små picnicbåde i Karrebæksminde, som I på egen hånd kan udforske Karrebæk Fjord i. Alle og enhver kan sejle bådene, for MarineEvent sørger for grundig instruktion, inden I bliver sendt ud i bølgen blå. Der er plads til otte personer i båden, og I er velkomne til selv at medbringe egen picnickurv hjemmefra – eller I kan tanke godt op på alverdens lækkerier fra Stejlepladsens streetfood marked. Lige til at tage med ombord!

Hos Stacy’s Diner i Næstved by, der er en vaskeægte amerikansk diner i allerbedste 50’er stil, kan I spise jer mætte i store, fluffy amerikanerpandekager, hjemmelavede milkshakes og bløde donuts. Til frokost er der store saftige burgere og sandwiches med fritter på menuen. Stacy’s Diner tager jer med på en rejse tilbage til 1950’ernes USA med røde båse, pastelfarver og skakternede gulve – I kan endda få maden serveret inde i en gammel, cool amerikanerslæde eller i en gul skolebus, som er skåret over på midten og indrettet med sæder og legeområde. Indimellem spiller livebands gamle rockabilly-hits, og både små og store familiemedlemmer vil blive begejstrede for det gennemførte amerikanerunivers.

Dekorer og sandblæs jeres eget drikkeglas på Holmegaard Værk / Frame & Work

Tid til fordybelse

Fik I ikke nok af gamle veteranbiler på Stacy’s Diner? Så tag et smut forbi Automobilmuseet, der er et kæmpestort samlermuseum med biler i alle afskygninger. Kom helt tæt på gamle danske og udenlandske brand- og politibiler, og se, hvilke biler og motorcykler der kørte på gaden, dengang bedstemor og bedstefar var børn. Automobilmuseet i Næstved har Danmarks største private bilsamling, så der er nok at kigge på.

Løber der en kreativ åre i familien, så er Holmegaard Værk et sikkert hit. Her kan I se, hvordan glaspustere tryller smeltet sand om til smukke vaser og glas, man kan drikke af. Når de mindste har hentet inspiration fra den helt store opvisning, kan de selv få lov til at slippe kreativiteten fri i Holmegård Værks kreaværksted. Dekorer jeres helt egne glas med klistermærker og kærlighed. Når klistermærkerne er sat på, bliver glassene sandblæst, og tilbage er der en silhuet, hvor klistermærkerne sad og et helt unikt glas, I kan tage med hjem.

Strandfesten rykker til midtbyen
I perioden 24. juni til 12. august bliver Næstved bymidte forvandlet til et kæmpestort sommerland for hele familien. Flere steder i byen kan I finde strandliggestole, hængekøjer og gigantiske sandkasser med alverdens legetøj, som de små kan bruge. Andre steder bliver springvand til vandbassin, som man kan soppe og plaske rundt i, og hele byen kommer til at summe og byde på massevis af strandlege. Byens butikker har åbent i samme periode, så I kan shoppe løs i Næstveds mange forretninger, mens I nyder solen og sommeren inde i byen.

3 steder, mor og far skal besøge i Næstved midtby

SMAG Læn jer tilbage, og nyd et godt glas vin med burrata og sortfodsskinke on the side hos hyggelige Vinbaren.

SHOP Butik Friis er et slaraffenland for den stilbevidste kvinde med hang til flotte kjoler, komfortable jeans og iøjnefaldende smykker.

SPIS Menukortet bugner af danske, franske, italienske og asiatiske favoritter hos Kys Kokken. Her kan I gå ombord i alt fra pokébowls til smørrebrød og østers.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben