Fire fine bognyheder, der kan lægges under juletræet

Er dit barn glad for bøger? Så læs med her, hvor vi guider til fire fine bognyheder for de små. Måske skal én af dem ligge under juletræet i år?

Foto: Alberte Cornelius
6. december 2022
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Artiklen er bragt i samarbejde med Gyldendal, Alvilda, Gad og Politiken.

Foto: Alberte Cornelius

Jul i den magiske luftballon

Oplev alverdens juletraditioner i denne illustrerede højtlæsningsbog med 25 kapitler. Det bliver et magisk juleeventyr for hele familien.
Conrad og Leonora vågner en decembernat, da en luftballon styrter ned i deres have. Det er professor Julander, der har brug for deres hjælp! Alle himlens stjerner er gået ud, og for at tænde dem igen må de opfylde juleønsker fra hele verden. Et vaskeægte juleeventyr begynder, der tager dem fra Danmark til Island, Chile og mange andre lande. Men kan de nå at opfylde alle juleønskerne inden juleaften?

Egner sig til højtlæsning fra 4 år og selvlæsning for de lidt større.

Køb bogen her

Foto: Alberte Cornelius

Matilda

Du kender måske Matilda fra film og teater? Nu genudgives bogen Matilda! Matilda elsker at sidde med hovedet begravet i en bog og er mere end almindeligt begavet. Hendes forældre mener, at læsning er spild af tid, og at hun hellere burde se noget mere fjernsyn. Da hun endelig må komme i skole, tror hun, at alt vil ændre sig. Indtil hun møder den onde rektor Miss Trunchbull, som på tyrannisk vis styrer skolen. Efter flere års undertrykkelse fra både forældre og rektor, tager Matilda kampen op - men ikke helt på den måde, hun havde forestillet sig.

En Roald Dahl-klassiker fra 7 år fuld af sort humor, skøre påfund og et skævt persongalleri.

Køb bogen her

Foto: Alberte Cornelius

Kostumeværkstedet - hjemmelavet udklædning til børn

Kostumeværkstedet er den oplagte gaveide til sjove krea-projekter for børn og voksne.

Med inspirerende kostumeideer lukker Julie Paudan-Müller op for et skatkammer af kreativitet i den flotte krea-bog Kostumeværkstedet. Her er både enkle og kunstfærdige ideer til kostumekreationer, som børn og voksne kan lave sammen. Med simple rekvisitter og materialer kan tøj, der i forvejen er i garderoben, forvandles til flotte, sjove og anderledes kostumer, som ikke ligner noget, alle andre har.

Målgruppe: 3+/voksne

Køb bogen her

Foto: Alberte Cornelius

Kristian på sporet af krigere

Selvom mennesket er det klogeste dyr på planeten, ender vi ofte i slagsmål. Verdenshistorien er fuld af brutale krige. Men den bedste måde at undgå at gentage historien på er ved at lære den at kende. Så gør dig klar til at møde vilde vikinger, blodtørstige pirater, snedige agenter og mange andre seje krigere. Du bliver også klogere på, hvordan moderne soldater kæmper.

Køb bogen her

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben