Guide: Det skal I opleve på årets BUSTER Filmfestival

BUSTER Filmfestival er snart tilbage med film og events for hele familien. Fra d. 25. september - 8. oktober kan I opleve festivalen i biografer, på museer og på en helt ny udendørs festivalplads på Amager Fælled. Vi guider til det, I ikke må gå glip af.

4. september 2023
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Artiklen er bragt i samarbejde med BUSTER

CINEMATEKET: Film: Ernest og Celestine - Rejsen til Vrøvlistan med event ‘Trolde og klassisk musik’

Det musikalske makkerpar Ernest og Celestine er tilbage i et nyt eventyr. Kan den gamle violinbygger i Ernests hjemland Vrøvlistan redde den ødelagte violin? Og hvem er Musikpolitiet? Musikken fortsætter efter filmen i et interaktivt cinematisk live- show, hvor I kan opleve klassisk musik på en helt ny måde.

Hvornår? 1. oktober kl. 14:30-16:30

RUNDETAARN: FIlm: ‘Wolfwalkers’ med ulveudstilling og live dubbing fra CPH Acting School.

En fantastisk fortælling, mageløse tegninger og imponerende musik. Den Oscar-nominerede ‘Wolfwalkers’ fortæller historien om pigen Robyn, der en dag vågner op som en ulv! Oplev filmen i Rundetaarns magiske omgivelser til en særlig visning, hvor unge skuespillere lægger stemme til filmen LIVE.

Hvornår? 1. oktober kl. 9:30-11:00
Billetter? Bestil her: 
Kortfilmpakke: På eventyr med dyr 
Wolfwalkers med live-dubbing
Wolfwalkers med live-dubbing inkl. månekig fra Observatoriet  

ARKEN: Film: Yuku og blomsten på bjerget + Workshop i ARKENs værksted

Med gåder og musik leder musen Yuku efter en magisk, lysende blomst på Himalayas top. Efter filmen kan I lave vilde powerflower collager i ARKENs værksted. Vi remixer indtryk fra filmen og udstillingen til nye billeder, og hele familien kan være med!

Hvornår? 30. september kl. 11:30

Film, events og koncerter på BUSTERs nye festivalplads på Amager Fælled

Udover events og film er der også mulighed for at lege med ler og sæbebobler på naturlegeplads, være med i grønne aktiviteter som naturbingo og sanketur, hygge ved bålet, tage en pause en kop kaffe, mad fra vores madboder eller medbragt madpakke.

Hvornår? 7.-8. oktober

MGP 2023 koncert

De tre superfinalister fra årets MGP sætter gang i festen! Hør Elinova, Gustav og Magne og Sofia, spille deres sange fra det store show, I må gerne både synge og danse med og der skrives autografer efter koncerten.

 Hvornår? 7. oktober kl. 15:00

FILM & EVENT: Mille Gori: Jagten på de grønne gaver

Rejs med Ramasjang-vært Mille Gori til Uganda, hvor hun både besøger en naturklub for lokale børn, planter træer og beskytter vilde dyr. Mille Gori kommer forbi BUSTER I NATURENS Festivalplads og introducerer filmen.

Hvornår? 7. oktober kl. 11:30 -12:30

Film: Folk og røvere i Kardemomme By

En feelgood udgave af den nordiske klassiker og et hyggeligt gensyn med Kasper, Jesper og Jonatan, Tante Sofie og alle de andre fra Kardemommeby. Pas på løven!

Hvornår? 8. oktober kl. 13:00-14:20

Hunden Ib fortællekoncert

Mød stemmen fra fortællingerne om HUNDEN IB. Peter Nordahl fortæller historier om Ib og alle hans venner LIVE, vær klar til at synge med på de kendte sange. 

Hvornår? 8. oktober kl. 9:30

Red sommerfuglene med Ramasjang

Bliv nysgerrig på naturen og vær med til at undersøge sommerfuglene på Amager Fælled med den sjove legeplads ‘Ramasjang redder sommerfuglene’ Hele familien kan være med!

Hvornår? 7.-8. oktober

Koncert: GOSS

Musikeren GOSS er kendt for sine vilde live shows. Storbycowboy og legebarn med sans for poprytmer, som nok skal få jer til at danse.

Hvornår? 8. oktober kl. 12:30-13:15

Koncert: Peter Sommer

Den danske underfundighedsmester, musikant og Amagerkaner Peter Sommer spiller op til dans på den lille musikscene i Krattet. Sommer fylder efterårsdagen med sine knastørre kommentarer og skøn musik.

Hvornår? 7. oktober kl. 12:30 - 13:15

Om BUSTER FIlmfestival
  • I kan købe billetter på buster.dk
  • Events og film til BUSTER I NATUREN kræver festivalarmbånd - I kan købe til enten lørdag eller søndag. Prisen er 75 kr for børn, og 150 for voksne. Og 400 kr. for to voksne og to børn.
  • BUSTER er Nordens største filmfestival for børn og unge. Programmet byder på film, tv-serier og spil fra hele verden og en række særlige events i de københavnske biografer og kulturinstitutioner. Årets festival finder sted fra 25. september til 8. oktober.

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 50 % på festivalarmbånd til BUSTER I NATUREN

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben