De bedste barselsoplevelser i København

Der er masser af hyggelige oplevelser for dig og din baby. Vi guider til de fineste barselsoplevelser i København.

Foto: Danhostel
12. maj 2023
Af Rikke Reffelt
Foto: bObles 

BarselsBreak med bObles

Kom med til en ny og forbedret sæson af bObles' populære koncept BarselsBreak. Som noget nyt foregår det både for gravide og dem på barsel. Tag din mødregruppe eller partner under armen og få viden om motorik, dit barns udvikling og konkrete øvelser og lege, som du nemt kan bruge derhjemme. BarselsBreak afholdes mange forskellige steder i hele landet - bl.a. København, Lyngby og Taastrup.

Obs: BarselsBreak er slut for denne sæson, men de vender snart tilbage. Følg med på deres hjemmeside.

Foto: Alberte Cornelius 

Besøg byens barselshuse

Byens barselshuse et perfekt pitstop for dig på barsel. Her kan du møde andre barslende forældre, gå til en bunke babyhold, og så lokker de som regel også med en lækker café. Besøg fx barselshuset Little House, der findes både på Østerbro, Amager og i Valby eller tag et tur forbi det nyåbnede Kids Kollektive på Frederiksberg. Lad din baby give den gas i legeområderne og aktivitetsrummene, og nyd selv et tiltrængt break i caféen. Der er selvfølgelig både tumlerum og puslerum.'

Vidste du?

Little House har netop åbnet en helt ny familierestaurant i Sydhavnen. Det kan nogle gange være en kaotisk oplevelse, når hele familien skal ud at spise, og netop dét vil Restaurant little house gøre op med. Ambitionen er at skabe et spisested, hvor både børn og voksne føler sig velkomne - og så serverer de velsmagende, økologisk mad. Når børnene har spist sig mætte i den lækre mad, kan de boltre sig i deres 400 m2 store little house-lokaler lige inde ved siden af. Læs mere om Restaurant little house her

Foto: Hege Lindeberg 

Hold barsel på biblioteket

Måske kobler du ikke biblioteket sammen med din lille ny, men bibliotekerne egner sig eminent til at hænge ud med din baby. Så prøv dit lokale bibliotek, læs en pegebog, mød en baby fra lokalområdet og nyd roen. Bibliotekerne afholder tit legestuer, og har som regel en blød sofa og en højstol, hvis det er spise- eller ammetid for baby. 

Foto: Børn i byen 

Træn med baby i det fri

Få sat skub i konditionen efter fødslen med Trilletræning, som er gåture med barnevognen og styrkende øvelser. Altsammen foregår i det fri, så kom afsted og nyd den friske luft. Trilletræning foregår flere gange om ugen flere steder i København. 

Foto: Romeika Cortez 

Rytmik med baby

Mange steder i byen tilbydes babygymnastik og rytmik, hvor det er baby, der er i fokus. Det er øvelser og leg med dit barn, som er med til at styrke dets kropsbevidsthed og motorik. Efter timen er der tid til en lang gåtur med barnevognen, for det er helt sikkert, at din lille purk tager sig en god, lang lur. Tjek for eksempel AOF, Rytmikbandit eller Pernilles Børne- & babyrytmik.

Foto: DGI-Byen 

Svøm med din baby

Efter nogle lange nedlukninger, er det igen muligt at tage en tur i svømmehallen med din baby. Meld jer til et babysvømninghold eller plask selv rundt i jeres eget tempo. Din baby vil nyde at mærke sig selv i vandet, og samtidig giver det en super nærhed. Som en bonus siges det, at børn sover ekstra længe efter en tur i svømmehallen.

Foto: Romeika Cortez 

Vitaminer til barselshjernen

Kører din hjerne i ring om emner som babymos, bleer og babys sidste lur? Få nye, faglige input til et spændende foredrag, der ikke handler om baby, men hvor du kan have din lille guldklump med, imens din horisont udvides. Tjek for eksempel Inspired Beyond Babies, Business og barsel eller Barselsakademiet.

Foto: Stephanie Mielnicki

På legeplads med baby

Er det tid til, at baby prøver sin første gynge- eller rutsjetur? Så tag et smut forbi én af byens mange skønne legepladser. Mange legepladser har blødt underlag, sansegynger og meget mere der egner sig eminent til byens allermindste. 

Foto: Kids Kollektive

Besøg aktivitetshuset Kids Kollektive

Kids Kollektive er et spritnyt aktivitetshus for børn fra 0 til 6 år og deres familier. Aktivitetshuset ligger i hjertet af Frederiksberg, og du kan gå til alt fra børneyoga, babymassage, rytmik, dans, gravidyoga – eller ”Power Parent”-holdet, hvor dit barn er med, mens du træner. Første uge er gratis uden binding, så du kan frit komme og prøve et hold.

Foto: Ascend Studio 

Barselsyoga

Drømmer du om et lækkert sted, hvor du trygt kan dyrke yoga efter fødslenb, så tag forbi Ascend Studio på Østerbro. Her er der "Mother Ascend" flere gange om ugen, hvor du selvfølgelig kan tage din baby med. Ascend Studio har også en hyggelig café, hvor du kan nyde specialbrygget mor&baby te eller en lækker økologisk kagge. Der er plads tl amning og hygge for alle.

Hello Denmark', Dansk Arkitektur Center. Foto: Casper Villumsen 

Ta' baby med på Dansk Arkitekur Center

Dansk Arkitektur Center holder til i BLOX lige ved Lille Langebro, og er det perfekte udflugtsmål for dig, der er på barsel, og ønsker lidt kulturelle indspark gennem de fine udstillinger. Der er elevatorer overalt og god plads, så du nemt kan have barnevognen med rundt. Og ved rutsjebanen er der desuden et loungeområde, hvor I kan hænge ud. Og så er caféen øverst oppe virkelig lækker - på de varme dage er tagterrassen i sig selv et besøg værd!

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 10% i caféen

Foto: Empire Bio

Smut i babybio

Savner du også en tur i biografmørket? Hvorfor ikke tage en tur i babybio? Din pode kan passende snuppe en lur, spise lidt mad hos mor eller far eller hygge på skødet, imens du synker ned i de bløde veloursæder og får set en god film og spist popcorn. Det bliver nok ikke helt uden afbrydelser, men det er der plads til i babybio, hvor der er dæmpet lys og plads til pludrende babyer. Også en oplagt aktivitet for mødregruppen!

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du rabat på babybio hver onsdag i Empire Bio

SMK. Foto: Nikolai Linares

Se på kunst

Udnyt din barsel til at opleve byens mange kunstudstillinger - mange steder kan du have barnevognen med ind eller tage baby med i bæreselen, imens du får lidt kulturel input i din barsel. Mange museer har tit en smuk beliggenhed, som er perfekte til en gåtur med barnevognen bagefter. Tjek for eksempel de aktuelle udstillinger på SMK, Kunsthal Charlottenborg eller Louisiana.

Foto: Stephanie Mielnicki

Caféhygge med baby

Tag baby med på en hyggelig cafétur. Mange caféer har børnevenlige omgivelser - slå for eksempel et smut forbi Den Gamle Kaffebar på Ålekistevej 143 i Vanløse. Kaffebaren har en "hemmelig" legestue, som man ikke kan se udefra. Det koster 25 kr. pr. barn og legestuen har åbent mandag-torsdag kl. 6-17, fredag kl. 6-15 og lørdag-søndag kl. 10-15.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben