Ny GRATIS filmklub på Nørrebro: BLÅ BIO for børn og unge

Har I unge filminteresserede derhjemme? Så tip dem om BLÅ BIO på Nørrebro, der inviterer til gratis filmklub, der åbner filmens verden sammen med de unge.

Foto: Still: The club of ugly children
8. maj 2023
Af Rikke Reffelt

Lad ungerne prøve BLÅ BIO - Nørrebros nye, gratis filmklub for børn og unge. Her kan de glæde sig til store filmoplevelser, snacks og hygge i deres eget nabolag. Filmklubben BLÅ BIO er et nyt initiativ startet af Støberiet, FRAK og BUSTER Filmfestival med støtte fra Nørrebro Lokaludvalg.

"Vi er meget glade for at kunne starte filmklubben BLÅ BIO og give børn og unge mulighed for at mødes og sammen udforske filmens verden. Vi udvælger film, som åbner døre til andre virkeligheder og måder at leve på, og som ikke nødvendigvis bliver prioriteret af YouTube eller Netflix' algoritmer. Vi håber, at BLÅ BIO vil blive et sted, hvor børnene og de unge kan føle sig velkomne og inspirerede, blive underholdt og få øjnene op for nye perspektiver" siger Olivia Christensen, der er en del af BUSTERs programredaktion og projektleder for filmklubben BLÅ BIO.

Se hæsblæsende actionfilm

Det første arrangement finder sted den 12. maj, og er en del af kulturfestivalen ‘48 timers festival’. Her vises den actionfyldte fremtidsdystopi “The Club of Ugly Children” (2019), der åbner op for spændende samtaler om skønhedsidealer, ytringsfrihed og menneskerettigheder.

Filmklubben bliver afholdt ca. en gang om måneden, det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig. Arrangementerne afvikles indtil efteråret af unge fra den socialøkonomiske virksomhed FRAK, der træner unge i at have et fritidsjob.

BLÅ BIO
  • Hvor? Blågården
  • Hvornår? Første gang 12. maj 2023 kl. 17.00-19.99
  • Pris? Gratis - tilmelding er ikke nødvendig
  • Alder? Filmen 12. maj anbefales for børn over 7 år

Læs mere om BLÅ BIO

BUSTER Filmfestival har i mange år været en vigtig platform for børne- og ungdomsfilm i Danmark og med filmklubben BLÅ BIO ønsker festivalen at skabe en endnu stærkere
forbindelse til publikummet på Nørrebro. BUSTER er Skandinaviens største filmfestival for børn og unge. 

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben