En dag i Malmø: 10 vinterferie-hits for børn

Kun 39 minutter fra København venter Malmø på jer med bunkevis af dejlige familie-oplevelser i vinterferien. Hop på toget og kom afsted!

Foto: Malmö Stad / Ali Jehad
12. april 2023
Af Rikke Reffelt

Artiklen indeholder annonce for Skånetrafiken 

Foto: funnys Äventyr

Leg med Mumi og Alfons i eventyrligt univers

Besøg den indendørs legeplads Funnys Äventyr, hvor figurerne fra en bunke af børnenes helte fra børnelitteraturen står klar. Her kan I møde Peddersen og hans kat Findus, gå en tur i Mumidalen eller lege hjemme hos Alfons Åberg. Børnene kan lynhurtigt få flere timer til at gå. 

Hvor? Funnys Äventyr,  Per Albin Hanssons väg 36D, 214 32 Malmö
Nærmeste stoppested:  Mobilia (stadsbuss nr. 8)
Tip!  Med Skånetrafiken kan du købe et super pakketilbud til  Funnys Äventyr med overnatning og middag. Registrer dig eller log ind på Mitt Konto hos Skånetrafiken for at bruge tilbuddet. 

Foto: Malmö Stad / Ali Jehad

Stå på skøjter i den magiske Folkets Park

I Folkets Park kan I opleve "Vinterdröm". Hop på isen på den smukt udsmykkede skøjtebane, hvor hele familien kan få pulsen op med masser af grin og nærvær. Folkets Park er året rundt fuld af events for hele familien, og her finder I også hyggelige cafeer og plads til børnene.

Hvor? Malmö Folkets Park, 205 80 Malmö
Nærmeste stoppested: Malmö Folkets Park (stadsbuss nr. 5) 

Foto: Form Design Center_Sea of Sounds_ Barn-workshop 2 - Photo Daniel Engvall

Gratis workshops på Design Form Center

Tæt på Lille Torg ligger Form Design Center, hvor I - helt gratis - kan opleve en masse smuk kunst og deltage i de børnevenlige workshops. Husk at slutte af i cafeen, der byder på svenske kager og et superhyggeligt børnehjørne til ungerne.

Hvor? Lilla Torg 9, 211 34 Malmö
Nærmeste stoppested: Malmö C (Öresundstog) 

Foto: Malmö Stadt / Fredrik_johansson_elvanfoto_se

Tid til "Fika"

Ingen tur til Malmø uden "Fika", som betyder kaffe og kage i Sverige. Og kagen er ungerne nok også klar på. Prøv fx bageriet Söderberg & Sara, som lokker med lækre, hjemmebagte kager og brød. Her kan I tage et lille hvil og tanke op, inden turen går videre ud i Malmø. 

Hvor? Mäster Danielsgatan 3, 211 58 Malmö
Nærmeste stoppested: Malmö Folkets Park (stadsbuss nr. 5) 

Foto: © Jörgen Lindström/Malmö Turism

Tjek det 190 meter høje Turning Torso

Med sine 190 meter er Malmøs arkitektoniske landmærke Turning Torso ikke til at overse. Tag på en smuk gåtur langs vandet med poderne for at kigge på det flotte tårn, som ligger ved en fin havnepromenade og ved den livlige bydel Västra Hamnen. 

Hvor? Lilla Varvsgatan 14, 211 15 Malmö
Nærmeste stoppested: Malmö Propellergatan (stadsbuss nr. 3) 

Foto: Sago legeplads _ Malmøstadt.se

Prøv byens 20 temalegepladser

I Malmø er legepladserne noget helt særligt - byen rummer nemlig hele 20 eventyrlige temalegepladser. Sæt kurs mod en af byens smukke legepladser, så er det bare at vælge, om I skal på teaterlegeplads, den populære regnbuelegeplads eller en hel tredje?

Hvor? Find alle legepladser her.

Foto: Sanna Dolck _ Visit Sweden 

Snup en dukkert

Hylliebadet er Malmøs populære badeparadis.  Badelandet rummer blandt andet et familieområde med pool til de helt små, som de vil elske at boltre sig i, og vandrutchebaner til de lidt større børn. Svømmehallen ligger i byen Hyllie cirka fire kilometer syd for Malmø centrum, I kan tage toget til Hyllie.

Hvor? Hyllievångsvägen 20, 216 25 Malmö
Nærmeste stoppested:  Hyllie (Öresundstoget) 

Foto: © Jenny Eliasson / Malmö Museer 

Ta' på museum

Det er altid en god ide at besøge et museum, og heldigvis byder Malmø på en håndfuld børnevenlige af slagsen. Prøv fx det populære Teknikens och Sjøfartens Hus, hvor ungerne kan blive klogere på en række tekniske sager og lege løs på forskellige både.

Hvor? Malmöhusvägen 7A, 211 18 Malmö
Nærmeste stoppested:  Malmö Tekniska Museet (stadsbuss nr. 3) 

Foto: anonymousemmx

Kig ned! Og spot mikrokunst

 Husk at kigge ned, når I går gennem Malmøs gader, for måske støder I på et af de små vidunderlige mikroinstallationer, som kunstergruppen AnonyMouse har installeret rundt omkring i fodhøjde. Ungerne vil elske at gå på jagt efter de små, imponerende og fint detaljerede minihuse. 

Hvor? Tjek AnonyMouses Instagram-profil

Foto: Stadsbiblioteket

Pause på Kanini

På Stadsbiblioteket finder I en charmerende børneafdeling ved navn "Kanini", som udover at rumme fine billedbøger, også har forskellige legeuniverser, som ungerne kan udforske. Prøv "Grotten", "Regnbuen" eller "Skyggen"- perfekt for en lille tumling. Kanini er et ideelt, gratis pitstop.

Hvor? Kung Oscars väg 11, 211 33 Malmö
Nærmeste stoppested: Malmö Stadsbiblioteket (stadsbuss nr. 4) 

Foto: Miriam Preis/imagebank.sweden.se

Mæt maverne i Malmö Saluhall

Snyd ikke jer selv for et besøg i Malmø Saluhall. Stedet minder lidt om Torvehallerne - og her finder I både delikatesser, men også masser af lækker streetfood, såsom pizza, burgere, asiatisk mv. Det er muligt at sidde både inde og ude.

Hvor? Gibraltargatan 6, 211 18 Malmö
Nærmeste stoppested:  Malmö C (Öresundstog) 

Foto: Skånetrafiken
Ta' til Malmø
  • Togturen tager kun 39 minutter fra København H til Malmø C. Alt efter hvad I skal opleve i Malmø, kan I også stå af på Hyllie station eller Triangeln station.
  • Det er grønnere at tage toget fremfor bilen, og turen giver masser af nærvær sammen med ungerne.
  • Fællesrabat: Der gives en rabat på 20 % ved køb af en fælles billet til mindst to personer. Fællesrabatten gives i tillæg til andre rabatter.
  • Børn og unge i alderen 7-15 år får 50 % rabat på enkeltbilletter og 24-timers billetter. To børn under 7 år rejser gratis sammen med en betalende passager..
  • Skånetrafikens 24-timers billet er gyldig i 24 timer fra aktivering. 24-timers billetten koster det samme som to enkeltbilletter og er perfekt til dig, der rejser tur-retur mellem Danmark og Sverige. Med en 24-timers billet kan du desuden rejse videre med lokaltog (tog og bus) indenfor den valgte zone. På den måde kan I opleve meget mere af Malmø på samme billet!
  • Du kan lettest købe Skånetrafikens billetter i Skånetrafikens app. I appen kan du også finde oplysninger om din rejse. 

Under "Mitt Konto" hos Skånetrafiken finder I mange gode tilbud på familie-oplevelser i Sverige. Registrer dig eller log ind her. 

Download Skånetrafikens app her. 

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben