Efterårshit: Her kan børnene gå til madlavning og komme på gårdbesøg

Giv børnene store oplevelser - ta' med på madskole, madlavningshold og gårdbesøg, når 4H Aarhus står klar til at tage imod nysgerrige familier.

Foto: 4H
12. september 2023
Af Rikke Reffelt

Artiklen er bragt i samarbejde med 4H

Skal dit barn med på et madlavningshold eller gårdbesøg med hele familien? 4H Aarhus laver aktiviteter for børn og deres familier. Aktiviteterne omhandler mad, dyr og natur, med et fokus på bæredygtighed og børnedemokrati.

I efteråret kan I glæde jer til: 

Prøv en madskole i efterårsferien

I efterårsferien kan dit barn mellem 8 og 12 år komme på madskoler rundt om i hele landet. Her er det tid til at prøve kræfter af i køkkenet og lave en masse forskellige retter, samt lære om fødevarer på en spændende og legende måde. 

Hvor & Hvornår? I hele andet / Fra mandag til onsdag i uge 42 
Tilmelding?  Tilmeld dit barn her

Gå til madhold

Her er en fritidsaktivitet for børn, som godt kan lide at lave mad, og gerne vil lære mere. De kommer til at lave en masse lækker mad og lære om de fødevarer, der bruges. På madholdet vil dit barn prøve kræfter med at lave mad, uden mor og far på sidelinjen. Der skal laves alt fra pizza til pandekager. Madholdet er for børn i alderen 8-12 år. 

Hvor & Hvornår ? Læssøesgades skole, Aarhus C / Hver torsdag i ugerne 40-46 kl. 16:00-18:30.
Tilmelding? Tilmeld og læs mere her 

Kom med på gårdbesøg

Tag børnene med til et besøg på gården Heden Jersey i Hornslet. Her vil I blive vist rundt af landmanden Ib, hvor I kan komme tættere på livet på en bondegård.  Besøget er for hele familien og en skøn udflugt.

Hvor & Hvornår? Heden Jersey i Hornslet / D. 19. november kl. 9:30
Tilmelding? Tilmeld jer her (Det kræver, at dit barn er medlem i 4H Aarhus, tilmelding til gårdbesøget sker på 4H’s hjemmeside)  

Besøg kæmpe insekthotel

I forbindelse med Åbent Landbrug, den 17. september på Bredballegård, sættes  insekthotellet ud at stå på SPOR’s trampesti ved Bredballegård. SPOR’s trampestier er åbne året rundt, så der er masser af muligheder for at besøge insekterne i insekthotellet også efter den 17. september 

Hvor & Hvornår? Bredballegård / 17. september kl. 10:00-16:00, men insekthotellet kan også besøges efterfølgende.

Foto: 4H
Kom med i 4H Aarhus
  • Vil du være med? 4H Aarhus er allerede i gang med at planlægge forårets aktiviteter. Hvis du kunne tænke dig at blive en del af 4H Aarhus, og være med til at planlægge aktiviteter for børn, afholdes en netværksdag d. 30/9 fra 10-13 i Agro Food Park. Tilmelding sker ved at skrive til foreningskonsulent i 4H, Jeanette på jhbs@4h.dk
  • Info? Læs mere om 4H Aarhus
Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben