Efterårsferie i Aarhus: Her er de bedste børneoplevelser

Hvad skal I lave i efterårsferien? Ingen panik! Vi guider jer afsted til Aarhus og omegns hitsikre børneaktiviteter, som gør jeres efterårsferie til den allerbedste af slagsen.

Foto: Visit Aarhus
25. oktober 2022
Af Julie Hedelund

Artiklen indeholder annonce

Feriesjov

Foto: Tivoli Friheden

Tivoli Friheden

Traditionen tro forvandler Tivoli Friheden i efterårsferien hele parken til en skræmmende gennemført Halloween-park, hvor I kan glæde jeg til Cirkus Dystopia - en ret skræmmende forlystelse, spise mad i Halloween-oppyntede restauranter, udhule græskar og meget andet. De mindste kan bl.a. glæde sig til show med Hr. Skæg og forestillingen Nattens Tivoli.

Hvornår? 15.-23. oktober

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 25% på entréen 

Byens børnebiblioteker

Byens børnebiblioteker har et væld af events i efterårsferien. Glæd jer til kreaworkshops, teater, græskarudskæring, familieløb og meget mere. Hold jer opdateret med bibliotekernes events lige her.

Hvornår? Hele efterårsferien

DOKK1

Også DOKK1 er fyldt med aktiviteter for både store og små i efterårsferien. De små kan bl.a. glæde sig til Film for de yngste, koncert med Tulle & Skralle og Pokemon-klub. DOKK1 har fine legeområder for børnene, gode børnebøger, I kan låne med hjem i sofaen og en fantastisk legeplads.

Hvornår? 15.-22. oktober

Foto: Storcenter Nord

Gys & Gru i Nord

Har du nogensinde mødt Frankensteins monster, Dracula eller måske en hylende varulv?! Det har du muligheden for nu! Helt frem til d. 23. oktober kan du opleve 11 af historiens mest ikoniske monstre rundt i Storcenter Nord - hvis du altså tør! Fra 6 år.

Hvornår? 2. september - 23. oktober

Foto: Storcenter Nord

Ta' på monsterjagt i Nord

Åh nej! Storcenter Nord er blevet invaderet af spøgelser og uhyrer, så DU må hjælpe med at fange dem! For at deltage i monsterjagten skal du blot bruge en smartphone, så du kan scanne QR-koderne ved posterne. Når du har fanget monstrene, venter der en slikpose i Informationen.

Hvornår? Uge 42

Feriesjov med Børn i byen Klubben

Som medlem af Børn i byen Klubben kan du spare mange penge på oplevelser i efterårsferien. Spar f.eks. 20% på entreen til WOW Park, hop løs i trampolinparken Rush og få 15% rabat på entreen, eller spar 20% på årskort til AroS. Tjek alle rabatter lige her.

Hvornår? Hele ferien

Foto: City Vest

Efterårs-sjov i City Vest

Efterårsferien i City Vest bliver (u)hyggelig med sjove og kreative workshops for hele familien. Glæd jer til at lave slim, skære græskar, producere masker, blive malet som et monster, gå på jagt med feriebilletten og meget mere.

Hvornår? 14.-22. oktober

Mød Arne Alligator

Arne Alligator kommer nu til Aarhus. Gå ikke glip af det fantastiske show med live band, hvor der synges og danses til mange af de kendte sange fra det populære børneshow sammen med den velkendte alligator. Glæd dig til dette underholdende og musikalske show.

Hvornår? 16. oktober

Mægtige museer

Foto: Naturhistorisk Museum Aarhus

Naturhistorisk Museum

Besøg Naturhistorisk Museums spændende udstilling om drager og andre mytiske væsener. Her kan børnene bl.a. glædes og imponeres over den flyvende kæmpeørn Rok og kæmpeaben Gigantopithecus. Glæd jer også til aktiviteter såsom smådyrssafari, quizbattle og dissektion.

Hvornår? 15.-23. oktober

Foto: Aros

Efterårsferie på ARoS

Former, farver, geometri og natur. Det hele er i spil, når I besøger ARoS i efterårsferien. Udstillingerne er et sansebombardement, der blæser jer omkuld og sætter gang i kreativiteten. Der skal tegnes på vægge, naturen skal hyldes og modellervoks skal blive til kreative og fantastiske, farverige former i gættelege. Hver dag kan I tage på gratis familierundvisning – husk hent billet online. Gratis entré for alle under 18 år – hele året rundt!

Hvornår? Mandag til fredag kl. 10-21 og i weekenderne kl. 10-17

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% på årskort

Foto: KØN Museum

Lav skarnsstreger med Pippi og Emil

I efterårsferien kan du på KØN prøve sjove aktiviteter, inspireret af Astrid Lindgrens fortællinger om Pippi Langstrømpe og Emil fra Lønneberg.

Hvornår? 15.-23. oktober

Den Gamle By

Besøg Den Gamle By i efterårsferien, hvor uhyggen breder sig i de brostensbelagte gader. Hør præsteenken, skomagermadammen, gårdskarlen og gøglerne fortælle om overtro, spøgelser og genfærd.  

Hvornår? 15.-23. oktober

Foto: Kasper Hornbæk

Væksthusene

Få varmen i væksthusene i efterårsferien. Her kan I opleve spændende planter fra hele verden, se flotte sommerfugle og meget, mere. Prøv også den hyggelige cafe i væksthusene, hvor I kan nyde et lille hvil og en lækker snack.

Hvornår? Hele efterårsferien

Steno Museet

Tag på Mission X med familie og venner på Steno Museet og på Aarhus Universitet. Oplev spændende eksperimenter, vilde robotter og oplevelser under stjernerne. Tag på skattejagt på museet, byg den vildeste kuglebane, styr vilde robotter, bliv klog på stjerner og planeter og meget, meget mere.

Hvornår? Hele efterårsferien

En tur i teatret

Foto: Musikhuset

Musikhuset

I Musikhuset venter en masse familieteater i efterårsferien. Her kan I f.eks. se Tænk Engang, Den Lille Prins og Karius og Baktus. Det vil med garanti give de små en kæmpe oplevelse. Tjek programmet her

Hvornår? I efterårsferien

Aarhus Teater

Udforsk teatrets verden på Aarhus Teater. Har I en baby, så venter Ocean - en magisk babyforestilling. Eller prøv Lillebitte Kæmpestor, en fantasifuld, musikalsk rejse ind i det største og det mindste for både små og store (fra 3 år). 

Hvornår? I efterårsferien

Aktiv ferie

Foto: RUSH Trampolinpark

Rush

Skal der sved på panden og smil på læben, så skal I tage ungerne med i RUSH Trampolinpark i efterårsferien. Her kan I i dagstimerne hoppe på trampoliner til den helt store guldmedalje. I weekenderne mellem kl. 9:00 og 10.00 er der Minirush for de 0-6-årige.

Hvornår? Hele efterårsferien

Leos Legeland

I Leos Legeland finder I et stort udvalg af legeredskaber som f.eks. rutsjebaner for store og små, boldbassiner, tuneller og trampoliner. Et slaraffenland for aktive feriebanditter, hvor der er rig mulighed for at brænde masser af efterårskrudt af. 

Hvornår? Hele efterårsferien

Surf Agency

Få det allerbedste ud af jeres ferie i Aarhus og snup et SUP-kursus for hele familien på havnen i Aarhus. De dygtige instruktører hos Surf Agency sørger for at klæde samtlige familiemedlemmer på til en skøn oplevelse på vandet med alt nødvendig viden, udstyr og våddragter. 

Hvornår? Efterårsferien

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 10% på et SUP familiekursus

Foto: DGI-huset

DGI-huset

Prøv Aktiv Ferie i DGI Huset. Her kan ungerne lege i springsalen eller prøve en tur op ad klatrevæggen? Der er også både badminton og bordtennis på programmet. Måske er basket og hockey bedre – eller en hoppeborg til de små? Der vil desuden være mulighed for at få sulten stillet i den nyåbnet caféen hele ugen!

Hvornår? Hele efterårsferien (Kl.12-15)

Legepladser

Der er ingen der siger, at samtlige feriedage skal byde på storslåede oplevelser. Husk også at holde 'tøffedage' eller besøge en anden legeplads, end dem I plejer. Find inspiration til legepladser her:

- 5 fede legepladser i Aarhus
- de 5 småbørns legepladser
- 5 indendørs legepladser
- 9 legepladser, der er værd at køre efter

Ud af byen

Foto: Kattegatcentret

Besøg Kattegatcentret i ferien

Oplev det nye pingvinanlæg i to etager, hvor I kommer helt tæt på verdens hurtigste pingvin både over og under vandet. Det er en helt ekstraordinær oplevelse for både børn og voksne.

Hvor? Kattegatcentret i Grenaa

Djurs Sommerland

Besøg Djurs Sommerland i efterårsferien. Her kan I opleve unikke udsmykninger, når mere end 30.000 græskar lyser parken op. Prøv de to haunted houses, som pryder parken - eller Hekseskolen og Græskarfabrikken.

Hvornår? 15.-23. oktober

Foto: WOW PARK

Edderkopper & Efterårssjov

Er du til (u)hygge, fuld gas og fri leg for hele familien i efterårsferien? Så besøg WOW PARK i Skjern eller Billund. Oplev det eventyrlige skovunivers med trætophytter, rutsjebaner, hængebroer, svævebaner, labyrinter, underjordiske huler og meget mere! Kravl på Danmarks måske største edderkop Eddie i WOW PARK – hvis du altså tør. Gå på krible-krable jagt i parken og find alle edderkopper, som er sluppet løs i WOW PARK. Så deltager du i lodtrækningen om 5 årskort. (Værdi: 1.995 kr. pr. vinder. Vi trækker 5 vindere i hver park)

Hvornår? Hele efterårsferien

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% hos WOW PARK

Tirpitz

Oplev den fascinerede særudstilling "DEN SIDSTE MAMMUT - DET FØRSTE MENNESKE" på Tirpitz ved Blåvand. Udstillingen tager hele familien med på en underholdende og lærerig rejse tilbage til Istiden, hvor der fandtes mamutter, sabeltigre, brusende floder og skindbeklædte jægere med bue og pil! 

Hvornår? Kører frem til foråret 2023

Foto: Jernbanemuseet Odense

Efterårsferie på Danmarks Jernbanemuseum

Glæd jer til efterårsferien, som byder på veterantogkørsler, skuespil med Koblingerne og daglige ture med veteranbussen gennem Odense. Kør med vores populære minitog, udforsk de store lokomotiver og vogne og leg på Børnebanegården.

Hvornår? 15.-23. oktober

Halloween-sjov i LEGOLAND®

Tag en tur i LEGOLAND®, som er pyntet op i uhyggens tegn. Kom og mærk Halloweenstemningen med farverig belysning, uhyggelig Halloweenpynt, skræmmende store LEGO® modeller og Halloweenklædte forlystelser, der suser gennem mørket! 

Hvornår? Hele efterårsferien

Foto: Magiske Dage

Ingen efterårsferie uden Magiske Dage

Er du en spirende heks eller troldmand, har du chancen for at lave din egen tryllestav eller brygge din første magiske eliksir til Magiske Dage i Odense.

Hvornår? 21.-22. oktober (enkelte aktiviteter 20. oktober)

Spooky LumiNights i Horsens

Tag turen til Horsens, hvor I kan opleve LUMAGICA’s succesfulde Halloween-lysfestival "Spooky LumiNights". Glæd jer til lysende, fantasifulde scenerier og Halloween-figurer, som oplyser Bygholm Park i Horsens.

Hvornår? 8.-30. oktober

Foto: Ree Park

Halloween hele efterårsferien i Ree Park

Ree Park Safari inviterer indenfor i en hyggelig uhyggelig verden, hvor de eksotiske dyr har fået selskab af nogle af naturens mytiske skabninger og skræmmende væsner. Mød bl.a. Ludwig Løvehjerte, som ankommer med specialtog fra én af sine rejser ude i den store verden og skaber ren magi.

Hvornår? Hele efterårsferien

Museum Jorn.Silkeborg

Har I planer om et smut til Silkeborg i ferien, kan I godt begynde at glæde jer. Her kan I nemlig opleve masser af familievenlige ferieaktiviteter. Besøg AQUA Akvarium & Dyrepark med de sødeste dyr, oplev KunstCentret Silkeborg Bad, hvor I kan gå på opdagelse i den smukke kulturpark eller besøg det smukke 

Hvornår? Efterårsferien

Foto: Naturkraft

Naturkraft

Sæt kursen mod Naturkraft i Ringkøbing, der i efterårsferien har masser af unikke oplevelser for hele familien både inde og ude. Bliv klogere på, hvordan naturens kræfter påvirker os - og hvad der sker, når vi forsøger at tæmme den.

Hvornår? I efterårsferien

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 15% hos Naturkraft

Gammel Estrup

På Gammel Estrup står efterårsferien i æblets tegn. Her kan I opleve, hvordan man på herregården i gamle dage forberedte sig til den lange vinter. I kan f.eks. være med til at plukke æbler til jeres egen saft, komme en tur ned i de mørke kælderrum under herregården og besøge husjomfruen, der sylter og henkoger i køkkenet. 

Hvornår? 15.-23. oktober

Karpenhøj Naturcenter

Bålgryderne bimler og bamler, og den gamle gård på Mols får ikke et roligt øjeblik, når Karpenhøj Naturcenter åbner op for naturglade gæster i efterårsferien. Glæd jer til varme drikke, aktiviteter for hele familien, kreaaktiviteter, friluftsloppemarked, fællesfrokost og meget mere. 

Hvornår? 15.-24. oktober

Givskud Zoo

Der venter også masser af uhyggelige og usædvanlige oplevelser i Givskud Zoo, hvor I i efterårsferien kan lære mere om giftige dyr. Parken vil være pyntet i bedste Halloween-stil, I kan lune jer med supper og varm kakao, skære græskarlygter og meget mere.

Hvornår? Hele efterårsferien

Foto: FÆNGSLET

FÆNGSLET

Endnu en gang slår FÆNGSLET i Horsens portene op til (u)hygge og byder velkommen til årets Halloween i efterårsferien. Traditionen tro vil der være græskarudskæring, udfordr jeres familie i græskarbowling, forvandl genbrugsmaterialer til fantasifulde kostumer og meget mere.

Hvornår? 18.-21. oktober

Horsens Kunstmuseum

Tag hele familien med til en åben papir-mosaik-workshop. Kom igang med at rive, klippe og klistre, når der skal leges med farver og former i alle afskygninger. Eller smut til Kunst & Kakao d. 18. oktober, hvor I vises rundt i de aktueller udstilinger.

Hvornår? Hele efterårsferien

Frilandsmuseet Herning

Torsdag i uge 42 kan I på Frilandsmuseet Herning holde efterårsferie som i gamle dage. Denne dag kan I få jord under neglene, når kartoffelhøsten sættes ind på Frilandsmuseet Herning. Vi graver kartofler op i museets kålhave, og der vil være smagsprøver på forskellige kartoffelsorter. I kan også lave unikke kartoffeltryk på stof.

Hvornår? 20. oktober

Koldinghus

Teaterforestillingen ’Maren med de mange spørgsmål’ er for børn og handler om Maren, der ankommer til Koldinghus, fordi der er kongeligt besøg. Mød også barnepiger, huslærere og hofdamer, når slottets skuespillere kaster sig ud i at undervise og danne slottets yngre gæster. I anledning af årets nyåbnede udstilling ’FLORA DANICA – Verdens Vildeste Stel’, kan børnene komme på tallerkenfabrik og få lov til at male deres egen Flora Danica-tallerken i pap.

Hvornår? 16.-21. oktober

Foto: Nordsøen Oceanarium 

Hold efterårsferie med Børn i byen Klubben

Du og dine børn får:

- Rabatter (På bunkevis af børneoplevelser lige fra Nordsøen Oceanarium og WOW-park til Tivoli Friheden og AroS)

- Lækker velkomstpakke (Vælg fx et MiniCruise eller fin babypakke)

- Guides til børnekultur (Vi serverer aktuelle børneoplevelser i Aarhus i din indbakke)

Kom med i Børn i byen Klubben i dag - vælg din velkomstgave her.

Foto: Frilandsmuseet

Holder I efterårsferie København? Så læs vores store guide til efterårsferien her.Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben