10 x tips: Det kan I lave i Pinsen

Forlænget weekend, ja tak! Vi guider til store, sjove og særlige børneoplevelser i Aarhus lige her.

Foto: Børn i byen
24. maj 2023
Af Rikke Reffelt

Artiklen indeholder annonce

Foto: Børn i byen

Endless Connection er åbnet 

Oplev Endless Connection, som netop er åbnet - her kan ungerne suse igennem det fine springvand, som I finder på Havnepladsen i Aarhus. Hop ind og ud af de to meter høje vandmure, der springer op og forsvinder igen på skiftende tidspunkter – og se, om I kan undgå at blive våde.

Nyt børneområde på Moesgaard åbner

Nyt børneområde på Moesgaard klar 

Fredag 26. maj åbner Moesgaard Museum et nyt udstillingsområde, hvor børn og børnefamilier gennem leg kan udforske fortiden og prøve, hvordan det er at være arkæolog og forsker. I det nye udstillingsafsnit MOMULAB kan børnene tage forskerkitlen på og gå på jagt efter spor af de mennesker, der har levet i fortiden, prøve at ’støvsuge’ havbunden på jagt efter fortidsfund og lege med interaktive spil, hvor man ud fra træers årringe og pollen i jorden kan lære mere om fortiden og de mennesker, der levede dengang. Laboratoriet er særligt henvendt til børn i alderen 6-12 år.

Foto: Popsi og Krelle

Udendørs koncert med Popsi og Krelle

Kom og vær med, når Popsi og Krelle underholder alt hvad de kan, med masser af hygge og sjov til en stor Popsi og Krelle koncert den 27. maj i Vennelystparken. "Vi brænder for at formidle musik, motorik og kreativitet for de mindste 0-5 årige og søskende, forældre, bedsteforældre og institutioner", fortæller Popsi og Krelle.  

Foto: Storcenter Nord

Besøg Ramasjang-øen

Sæt kurs mod Storcenter Nord, hvor Ramasjang-øen venter. Her kan hele familien opklare mysterier med Kristian, køre ræs med Motor Mille, spille heavy med Onkel Reje, tage på vokaljagt med Hr. Skæg og tage billeder med Ramasjang idolerne ved øens Photo Booth! *BEMÆRK: Ramasjang-idolerne deltager ikke live i aktiviteten.

Foto: Flying Superkids

Se Flying Superkids 

Oplev en 2-timers showoplevelse for HELE familien med masser af seje tricks, fede dansenumre og store smil. Flying Superkids rykker ind med en kæmpe lysproduktion og gør klar til en “showarena”, der giver en fantastisk oplevelse af “superbørnene”. Find billetter nær dig lige her.

✔︎  Med Børn i byen Klubben får du 15% rabat på billetter

Foto: Caroline Meldgaard

Tag turen til Den Uendelige Bro

Hiv ungerne med en tur til badebroen og kunstværket Den Uendelige Bro, som ligger ved Varna Strand/Ballehage Strand, og som netop er blevet sat op til sæsonen. Her kan I kan gå og gå og gå og gå uden at nå til nogen ende. Så tag afsted og nyd foråret ved det smukke spot. 

Foto: René Jørgensen

Prøv en legepark ud af byen

Trænger I til frisk luft, og til at prøve noget andet end den samme, gamle legeplads? Så tag mod en legepark udenfor byen - her finder I åbne vidder, gratis leg, legepladser, I ikke har prøvet før og følelsen af at være afsted på eventyr.

Foto: Thomas Dambo Arts Aps

Find en trold

Har I fundet troldene, som Thomas Dambo har gemt rundt omkring i landet? Så hop med på troldejagt og giv ungerne en eventyrlig oplevelse. Vi guider til de imponerende kæmper og trolde, som kunstneren Thomas Dambo har gemt på smukke spots i landet.

Foto: DOKK1 - Monstrum

Ta' på skattejagt

Prøv en sjov udfordring for alle aldre - smut på skattejagt i Aarhus. Ved at finde (næsten) skjulte skatte i byens dekorationer bliver I ført gennem byen på en ny måde. Skattekortet koster 75 kr. hos Svend A. Larsen Boghandel i Aarhus C og With a Quest. Skattejagten kører frem til 30. maj 2023 og første post finder I ved DOKK1. 

Foto: WOW PARK 

En dag i WOW PARK

Besøg WOW PARK  som er en anderledes lege- og forlystelsespark i Billund og Skjern med masser af udfordringer for alle aldre. Her kan I være aktive sammen i naturen, og få oplevelser højt oppe i træerne, på skovbunden og under jorden. 

Du får 20 % på entre hos WOW PARK med Børn i byen Klubben

Foto: Julie Hedelund 

Besøg en bondegård

Snus til livet på landet, og lad børnene komme helt tæt på køer, grise og kaniner. Et besøg på en bondegård er den perfekte familieudflugt, selv med helt små børn. Så pak børnene og tag en dag på bondegård.

Foto: Den Gamle By 

En tur i tidsmaskinen

Tag på en eventyrlig tidsrejse gennem 400 års Danmarkshistorie. I Den Gamle By bliver I ét med his­torien, og her kan I både lugte, smage og prøve jer frem, mens I snuser rundt i gader og stræder, kig­ger ind i folks hjem og slår en handel af i en af de historiske butikker. Besøg også Den Gamle Bys spisesteder - tag fx på Konditori som i gamle dage.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben