Den første teatertur: Magiske børneforestillinger for de 0-3-årige

Giv dit lille barn sin allerførste tur i teatret. Glæd jer til, når mørket sænker sig i salen og magien starter på scenen.

Foto: Jakob Stage
2. januar 2023
Af Rikke Reffelt

Vi guider til fire magiske teaterforestillinger for de helt små.

Foto: Jacob Stage 

Ballonrejsen

Hvor? Zeppelin
Hvornår? 9.-14. maj 2023
Hvem? Fra 3 år

I Ballonrejsen opleves relationen imellem drengen Philippe og hans usædvanlige Tante. Hun er ganske vist ikke særlig pædagogisk anlagt, men til gengæld er hun fuld af smittende eventyrlyst, og så har hun en luftballon! Ballonrejsen er en poetisk, sanselig og musik-båren forestilling  animeret med dukker. Derudover tilbyder forestillingen et åbent kik ind i teatrets maskinrum i form af en fuldt synlig tekniker, som fører lamper og landskaber, laver røg og ramasjang – og ikke mindst – en passende portion modvind!

Foto: Det Lille Teater

Okker Gokker

Hvor? Det Lille Teater 
Hvornår? 11 . februar - 3. april 2023
Hvem? Fra 2 år

Det Lille Teater har den glæde igen at præsentere den veloplagte musikforestilling Okker Gokker for de mindste børn. Rim, remser og små fortællinger mødes i en legeverden, der bygger på de gamle danske vrøvlerim og Arne Ungermanns sjove tegneunivers. Dig og mig og vi to sætter legen i gang. Siden kommer både frikadeller og karameller i Fru Hansens Kælder. Okker Gokker lægger æg, og alle laver skæg.

Foto: Lille Myr - efter bogen af Benjii Davis af Teatret St. Tv.

Lille Myr

Hvor? Anemonen
Hvornår?  28. marts og 5. april 2023
Hvem? Fra 2 år

Se Benji Davis' rørende billedbog Lille Myr som sanseligt billedkunstteater. Gemt mellem sivene i vandkanten ligger et æg. Eller der ligger 1-2-3-4-5-6-mange hundrede æg. Inde i det ene æg blinker et øje. Det er Myrs. Lille Myr. Den aller-mindste-næsten-frø i hele dammen. Om lidt myldrer hun ud af ægget og svømmer med alle sine søskende. Om lidt vipper hun dobbelt så meget med halen for at følge med, når de leger Hvem er bange for Gavflab.  Men den findes slet ikke den Gavflab. Eller gør den? Kom med ned under vandet, og oplev haletudsen Myrs forunderlige forvandling fra lille til frø.

Foto: Teater Blik

Aftryk

Hvor? Folketeatret
Hvornår? 11. - 22. februar 2023
Hvem? Fra 0 år

Med et plask er vi i gang! Fodaftryk på sort gulv. Et håndaftryk på en arm. Legende og fængslende inviteres de allermindste til en opdagelsesrejse i et legende sanseligt univers.  Aftryk er en legende scenekunstoplevelse, der får det mindste publikum til at gyse af fryd, når den første plet bliver sat, grine af fornøjelse, når den rene scenografi bliver rodet til, og tryllebindes af musikken, der bliver skabt med de elementer, som indgår i forestillingen. Efter forestillingen åbner det Kunstneriske Laboratorium, hvor børnene kan udforske temaerne fra forestillingen gennem kreativ leg.

Tips til den første tur i teatret

Foto: Anemonen

Forbered dit barn

Fortæl at I skal i teatret, og måske lidt om, hvad stykket handler om, at I skal sidde i en sal, hvor lyset slukkes, at det bliver spændende osv. 

Tag afsted i god tid

Så kan dit barn nå at vende sig til at være i teatret, og så I har tid til til at hænge jakken og finde jeres pladser stille og roligt.

Lad barnet opleve

Under stykket kan man som forælder godt have lyst til at forklare, hvad der sker på scenen. Men prøv at lade være, hvis barnet ikke spørger selv. Giv dit barn lov til at sanse stykket ud fra sine egne præmisser. 

Snak om stykket efterfølgende

Bagefter kan det være dejligt for barnet at tale om forestillingen. I kan også læse bogen, hvis stykket er baseret på en bog. Ofte kan der købes plakater fra stykket efter forestillingen, hvis dit barn er særligt begejstret. 

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben